Onder 13 strijdt voor iedere centimeter

Verslag van de wedstrijd De Snippen 013 tegen Purmerend 013, geschreven door de vader van Miguel.

Wat fijn, negen spelers telt ons team vandaag, 7 januari in De Meerkamp. Dat is wel eens anders geweest de afgelopen maanden voor De Snippen onder 13. Soms was er maar één wissel, soms zelfs geen. Andries is de coach, want Giza speelt zelf een wedstrijd (tegen Het Y). Hij neemt ruim tien minuten tijd om de tactiek door te spreken. Gaat dat zijn vruchten afwerpen in het spel straks tegen Purmerend onder 13?

Eerste kwart begint met een imponerend schot van Purmerend en een imponerende redding van keeper Miguel. Daarna staat het snel 0-2, maar Lars gooit de 1-2 er strak in. Daarna dendert Purmerend door en sluit het eerste kwart af met een 1-4 voorsprong.

De Snippen blijven met het hele team knokken in de goede zin van het woord. Purmerend toont individuele kracht en techniek. De aanvalsgolven volgen elkaar in hoog tempo op. Aan het eind van het tweede kwart staat het 3-8 met doelpunten van Lars en Danuth.

Met Naomy op goal starten we het derde partje. De Snippen strijden voor iedere centimeter, want het is vaak letterlijk een centimeter verschil tussen raak of mis, strak in het net of net te slap gegooid. Als de zoemer gaat is het 4-11.

Tweede keer een sterke redding van Naomy aan het begin van het vierde part. Wat mij betreft is dat net zo belangrijk als scoren. Het blijft sowieso sterk teamwerk wat onze meisjes en jongens laten zien. Onze verdediging stoort regelmatig goed de opbouw van Purmerend, maar zelf scoren lukt helaas nét niet. Het scorebord vermeldt 4-14 als eindstand, maar het resultaat is gelukkig niet alles wat er is. Zo te zien heeft het team het zwemjaar met veel plezier geopend.