Valse start van 2017 voor heren 1
JAWS Amsterdam H1 – De Snippen H1

De eerste wedstrijd na de winterstop in de derde klasse (B) bond werd vooraf gezien als de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap. Een clash tussen de nummer 1 (JAWS) en twee (De Snippen) uit de competitie. Bij winst van De Snippen zou het verschil tussen de nummer 1 en 2 teruggebracht worden tot één punt en daarmee zou de spanning weer terug zijn in de competitie.

Gezien het wedstrijdverloop in de eerste wedstrijd van het seizoen zou een overwinning van De Snippen niet ondenkbaar zijn geweest; destijds wist JAWS met 11-8 te winnen, maar die overwinning kreeg pas gestand na de derde P van Remco bij een stand van 3-1 voor De Snippen.

Helaas voor De Snippen werd de wedstrijd op een zondag gespeeld. Snippen en zondag, dat is nu eenmaal geen lekkere combinatie. Kevin vatte het voor de wedstrijd in de kleedkamer al mooi samen: “je thuiswedstrijden op zondag plannen, zo is het makkelijk kampioen worden”.

Een aantal van onze spelers had de trukendoos opengetrokken om maar niet op zondag te hoeven spelen, waardoor wij van te voren al wisten dat wij voor een bijna onmogelijke opgave stonden. Een overzicht van de afzeggingen:

• Bij het zien van het wedstrijdschema heeft Dennis direct zijn vakantie geboekt om maar niet op zondag te hoeven spelen
  • Remco diende tijdens de wedstrijd van 17 december tegen DAW een verzoek in bij de scheidsrechters om de wedstrijd tegen JAWS te mogen missen. De tuchtcommissie heeft dat verzoek vervolgens gehonoreerd.
  • Sjors Bakker had tijdens nieuwjaar een dusdanig euforisch gevoel dat hij zichzelf overschatte bij het bestijgen van een podium. Het resultaat waren gekneusde knokkels waardoor hij genoodzaakt was deze wedstrijd te missen. Sjors was wel aanwezig als supporter: hulde!
  • Tenslotte was er ook nog de “blessure” van Niels. Hij had zijn plan om niet te hoeven spelen mooi opgezet, maar uiteindelijk bedacht hij zich, speelde mee met brace en liet zien dat een team soms opoffering vraagt.

Vanwege de grote lijst aan afwezige was Arnold genoodzaakt Casper, Maarten en Otto te vragen om de selectie uit de brand te helpen. Voor Casper betekende dit zijn vuurdoop in heren 1. Er mag gezegd worden dat hij prima gespeeld heeft en wellicht zal hij in het restant van de competitie vaker mee mogen spelen.

Aan de wedstrijd zelf zouden beter niet al te veel woorden vuil gemaakt worden. Na periodestanden van 5-1, 8-2, 2-1 en 3-1 resulteerde de wedstrijd in een beschamende nederlaag van 18-5.

In de eerste periode duurde het toch bijna twee minuten voor de 1-0 voor JAWS uit een man-meersituatie op het bord kwam. Nog geen minuut later wist Niels met een goede actie een 5-meter uit te lokken en zo kreeg ik de mogelijkheid al snel de eretreffer te maken. De bal zat en de stand werd 1-1. Wederom uit een man-meersituatie kwam JAWS op 2-1 waarna het na drie counters met 5-1 het eerste kwart afsloot.

In de tweede periode speelden De Snippen niet het beste spel van het jaar. Er was weinig dreiging naar voren en de pressing in de verdediging was ondermaats. Dit resulteerde er in dat veel mid-achters van De Snippen voor 20-seconden de hoek in mochten en JAWS de score op kon voeren uit de man-meersituaties. Aan het eind van de tweede periode stonden Otto, Cor en ik al op twee P’s. Uiteindelijk wist alleen Otto het eind van de wedstrijd niet te halen.

Na een goede bespreking in de rust kwamen De Snippen in de tweede helft van de wedstrijd een stuk beter ten tonele. De verdediging lag er een stuk scherper bij en ook aanvallend kwamen we er gevalijker uit. Door het beter spel in het derde en vierde kwart was de eindstand een stukje vriendelijker dan halverwege gevreesd werd.

Op zaterdag 21 januari speelt heren 1 de volgende wedstrijd tegen Arnhem, de nieuwe nummer twee uit de competitie. Zonder afzeggers aan onze kant kan die wedstrijd een stuk spannender worden dan die tegen JAWS.