Meer informatie over zwemles bij de snippen

Zwemles bij De Snippen

Visie en werkwijze

Zwem- en waterpolovereniging De Snippen verzorgt al vele jaren zwemlessen voor haar leden. Behalve het lidmaatschap van uw kind zijn er voor u geen extra kosten aan de zwemlessen verbonden. Dit is mogelijk door de enthousiaste vrijwilligers die het lesgeven en de ondersteunende werkzaamheden verzorgen. Wij horen vaak dat wij strenger zijn dan andere aanbieders van zwemlessen. Wij merken dit zelf ook aan de ‘zij-instromers’ die een deel van de zwemlessen elders hebben gevolgd. Het klinkt misschien gek, maar wij zijn hier juist trots op. Kinderen die bij de Snippen hun ABC halen, moeten zich altijd kunnen redden in het water. Ook moeten zij een goede techniek hebben. Het doel is zwemvaardigheid bijbrengen. Dit kost helaas soms extra tijd. U bent er door onze visie en werkwijze echter wel van verzekerd dat uw kind veilig is in het water. Tijdens de zwemles maar zeker ook na het behalen van het ABC.

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste aspect van de zwemlessen maar wij vinden het ook belangrijk dat de kinderen plezier hebben in het water. Daarom doen wij, vooral in het ondiepe, veel oefeningen in spelvorm.

Indeling groepen

Hieronder volgt de badindeling van het ondiepe (de aanloop naar het A-diploma). De eisen voor het lintje staan er ook kort bij vermeld.

  • Rood: Watervrij worden is in het eerste groepje het doel. Spelenderwijs raken kinderen vertrouwd met het water. Ook moeten kinderen onder water rustig blijven en opdrachtjes uitvoeren.
  • Roze: Het gecontroleerd kunnen drijven op buik en rug staat hier centraal.
  • Blauw*: De kinderen leren hier de beenslag. Eerst op de rug en later ook op de buik.
  • Geel*: De armslag komt hier erbij. De kinderen leren de combinatie van benen en armen. Vooral de stand van de voeten is van belang bij het aanleren van de zwemtechniek. Veelvoorkomende fouten zijn de schaarslag (benen bewegen ongelijk) en wreefslag ( tenen wijzen naar binnen i.p.v. naar buiten).
  • Wit: Deze groep zwemt in het diepe deel van het ondiepe bad. Zij zwemmen vaak een deel van de les in het diepe bad. Hier worden meer zwemslagen achter elkaar gemaakt en ook gaan ze aan de slag met een aantal eisen van het A-diploma (zoals het gat onder water).
  • Bruin: Dit is de groep die bezig is met het oefenen voor A-diploma. Zij zwemmen in het diepe bad en leren alle afzonderlijk eisen voor het A-diploma.

* soms duren deze twee groepen wat langer omdat hier de techniek moet worden geleerd

Doorstroming

Uw kind stroomt door naar een volgende groep als hij/zij voldoet aan bovenstaande eisen. Soms is dat het geval, maar stroomt uw kind toch nog niet door. Dit is dan omdat het volgende groepje vol is. Vooral bij de doorstroom van de roze naar de blauwe groep is dat een bekend verschijnsel. De lesgever begint dan in de roze les alvast met oefeningen van de blauwe groep. Zo ontwikkelt uw kind zich wel. Zodra er plek is in de volgende groep zal uw kind dan alsnog doorstromen.

Na het ABC

Zwemmen is natuurlijk ook gewoon leuk en kinderen die willen, kunnen hun zwemvaardigheden verder ontwikkelen bij de Snippembrevetten.  Dit is voor verdere training in algemene zwemvaardigheid, maar bijvoorbeeld ook voor reddend zwemmen en oefeningen op de duikplank. Daarnaast kan het ook een opstap naar bijvoorbeeld waterpolo zijn.

Wie zijn wij?

Bij De Snippen zijn geen betaalde krachten. Alle lesgevers en helpers zijn lid van De Snippen of zijn net als u ouder van een kind dat bij De Snippen zwemt. Iedereen die op de kant staat, is vrijwilliger. Hij/zij geeft les omdat dat leuk is. Dit plezier in het lesgeven zien u en uw kind terug in de lessen. Er zijn diverse lesgevers die een opleiding hebben gevolgd bij bijvoorbeeld de KNZB (de Zwembond) en officieel bevoegd lesgever zijn.  Wij voldoen hiermee aan alle eisen (en meer).  Daarnaast worden nieuwe lesgevers goed begeleid door ervaren collega’s en is het mogelijk om een (korte) interne cursus te volgen. De lesgevers overleggen regelmatig met elkaar.

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over de  zwemlessen of vorderingen van uw kind? Laat het ons weten via zwemles@snippen.nl . In principe krijgt u binnen een week antwoord.

Heeft u algemene vragen over de zwemlessen bij De Snippen? Stuur dan ook uw vraag via e-mail naar zwemles@snippen.nl

Binnenkort zullen we algemene vragen van ouders ook behandelen in de nieuwsbrief, want wat voor u interessant is om te weten, is dat voor andere ouders waarschijnlijk ook. Uiteraard zullen er in de nieuwsbrief geen persoonlijke gegevens  van het kind, de ouder of de vragensteller worden opgenomen.

Laatste zwemles nieuwsberichten

[x_recent_posts type=”post” count=”4″ offset=”” category=”zwemles-amstelveen-meerkamp” orientation=”horizontal” no_sticky=”true” no_image=”false” fade=”false”]

[x_button shape=”square” size=”regular” float=”none” href=”https://www.snippen.nl/zwemles-amstelveen-meerkamp/laatste-zwemles-nieuws/” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover”]Meer zwemles nieuws lezen? [/x_button]

Armslag berichten maart 2017

[x_recent_posts type=”post” count=”20″ offset=”” category=”armslag-maart-2017″ orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”true” fade=”false”]

Kom jij zwemmen bij De Snippen?