Hoe en wat in het bad? (deel 1)

Hoe en wat in het bad?

In deze rubriek beantwoorden we vragen van ouders, kinderen en alle andere Snippen die zich afvragen hoe of waarom iets gedaan wordt zoals het gedaan wordt. Over zwemles, waterpolo of andere zaken waar je meer duidelijkheid over wil hebben kun je een vraag insturen. We zoeken dan de juiste persoon om de vraag te beantwoorden en publiceren vraag en antwoord in de nieuwsbrief.   Heb je ook een vraag? Stuur hem in naar: redactie@snippen.nl

Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld de vorderingen van een kind krijgen persoonlijk antwoord en worden uiteraard niet in de nieuwsbrief geplaatst.

Deze week een ingezonden vraag over zwemles.

Waarom adviseren jullie om bij de zwemles een badmuts te dragen?

We hebben deze vraag voorgelegd aan lesgeefster Sylvia:

Het dragen van een badmuts is altijd even een drempel waar kinderen (en ouders) overheen moeten, maar we adviseren dat niet voor niets. Kinderen met lange haren hebben daar tijdens het zwemmen namelijk last van. Als u er vanaf de tribune op let kunt u het zelf ook zien. Kinderen onderbreken vaak hun armslag om de haren uit het gezicht te vegen. Daarmee onderbreken ze de continuiteit van de slag en dat betekent dat ze in het ondiepe sneller op de bodem gaan staan. Ook in het diepe bad zie je dat kinderen, bijvoorbeeld na een sprong in het water, eerst de haren uit het gezicht vegen voordat ze met de zwemslag starten.

Daarnaast is het voor de lesgevers in het ondiepe ook niet prettig als kinderen met lange losse haren zwemmen. De lesgevers ondersteunen de kinderen soms door een hand onder hun hoofd te leggen. Dat is niet goed mogelijk als ze in een bos losse haren terecht komen. Het strak invlechten van de haren kan hiervoor een oplossing bieden, maar neem dan ook de pony mee. De beste oplossing voor het zwemmen met lange haren blijft echter de badmuts. Er worden geen specifieke eisen aan gesteld en ze zijn er in allerlei leuke kleuren en vormen, dus ouders doe uw dochter of zoon met lange haren (of een lange pony) een plezier en geef ze een badmuts!

Laatste nieuwsberichten

[x_recent_posts type=”post” count=”4″ offset=”” category=”zwemles-amstelveen-meerkamp” orientation=”horizontal” no_sticky=”true” no_image=”false” fade=”false”]

[x_button shape=”square” size=”regular” float=”none” href=”https://www.snippen.nl/zwemles-amstelveen-meerkamp/laatste-zwemles-nieuws/” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover”]Meer zwemles nieuws lezen? [/x_button]

Armslag berichten mei 2017

[x_recent_posts type=”post” count=”20″ offset=”” category=”armslag-mei-2017″ orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”true” fade=”false”]

[x_button shape=”square” size=”regular” float=”none” href=”https://www.snippen.nl/laatste-nieuws/” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover”]Meer nieuws lezen? [/x_button]

Kom jij zwemmen bij De Snippen?