Wedstrijdverslag Snippen Heren 1 vs Dolfijn september 2017

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur, voor Heren 1 betekende dit een uitwedstrijd bij de Dolfijn (Sloterparkbad). Dit is al jaren een geduchte tegenstander waar wij vorig seizoen eenmaal tegen gelijk gespeeld hebben en eenmaal gewonnen. Ondanks personeelswijzigingen, Sjors Bakker is gestopt en Casper Kruijt komt ons versterken, dus voor de heren de taak om én het seizoen goed te starten maar ook zeker de goede resultaten voort te zetten.

Met een karrevracht aan nieuwe tactieken, gedachtes en samenspel willen de Heren zich dan ook dit seizoen doorontwikkelen en daardoor ook altijd weer lekker “een balletje gooien”, gevolgd door het Heineken biertje in de spetter.

Allereerst even een inzicht in de voorbereiding van Heren 1; normaal spelen wij twee toernooien, Antwerpen en ’t Y. Doordat dit jaar deze toernooien tegelijk vielen hebben wij alleen het toernooi bij ’t Y gespeeld. Ondanks een blessure gevalletje toch een mooi resultaat behaald en ook goed gespeeld. Hiermee konden wij dan ook zeker het seizoen starten.  Casper komt vanuit de jeugd en zal fysiek in sommige wedstrijden moeite hebben, maar hij heeft al meerdere keren in de trainingen en toernooien laten zien (dit zal hij uiteindelijk ook wederom laten zien in de wedstrijd tegen de Dolfijn) dat hij dit met zijn techniek toch mooi kan compenseren.

Afijn, terug naar de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen: de Dolfijn is altijd een ploegje dat eerst probeert te waterpoloën en als dat niet lukt toch het blikje “fysiek spel” opentrekt om het één en ander te forceren. Dit hadden wij dan ook meegenomen in de voorbespreking; wees bedacht op snelle omschakelingen en stevig positiespel.

Natuurlijk is het scoreverloop ook via de app te volgen; via de KNZB sportlink app zijn alle clubs en teams op te zoeken (ook als je geen KNZB lid bent, leuk voor de ouders, kun je je inschrijven als toeschouwer).

De wedstrijd; wij begonnen de wedstrijd ietwat zoekende en onrustig, het was duidelijk dat iedereen nog moest wennen aan de tactieken die bedacht waren en om deze ook instinctief uit te voeren. Na een snelle achterstand, de eerste aanval was voor de Dolfijn direct raak, kwamen wij beter in spel. Desondanks hebben wij een groot gedeelte van het eerste part aangekeken tegen een 1-0 achterstand, welke zelfs opliep tot 2-0. Toch hebben wij ons kunnen herpakken via goals van Dennis, Remco en Niels en nogmaals Remco om toch met een 2-4 voorsprong het eerste part uit te komen.

Hieruit werd wel duidelijk dat wij, indien wij ons eigen spel blijven spelen, sterker waren dan de Dolfijn. Het tweede part stond dan ook in het teken van een offensief van de kant van onze heren. Pogingen van Niels en een paar goede schoten van Dennis resulteerde helaas niet in een verhoging van de score. Na een mooie onderschepping van Daniel kon Niels echter met een diepe bal vrij gespeeld worden om zo de 2-5 binnen te schieten. Uiteindelijke stand na twee periodes: 3-5.

In de derde part beginnen de Dolfijntjes sterk en komen ze op 4-5 waarbij de spanning weer helemaal terug is. Na een goede counter kan Remco door een schitterende bal op de stropdas van Elmer de 4-6 binnen schieten waardoor er weer ruimte ontstaat. Niels scoort een goal op z’n “Niels”: niemand verwacht ‘m meer maar tellen doet hij wel: 4-7. Casper moet een wegzwemmende tegenstander terug trekken: 5m tegen. De Dolfijn gaat zelfverzekerd liggen, Dennis maakt nog even ruzie en dan…. Ja hoor die malle Kevin pakt gewoon de 5m! Nadat de Dolfijn een aanval te langzaam uitspeelt kan Remco nog een keer met een schitterende diepte pas weer vrij voor het doel gespeeld worden, die met twee woest inkomende Dolfijntjes een 5m worp voor Dennis versiert; Dennis zoals altijd RAAK 5-8.

Laatste part, het spel word duidelijk fysieker en de scheidsrechter laat het afhouden en schoppen en zwaaien toe, waardoor het echt een knokwedstrijd wordt. Dit zien we uiteindelijk ook terug in de stand; de Dolfijn weet 3x! te scoren. Maar doordat Niels een heerlijke backhand van een metertje of 5 binnenschiet zijn toch de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnen.

Deze wedstrijd heeft laten zien dat de Heren met goed samenspel, waarbij iedereen zijn taken uitvoert, bij gewaagde tegenstanders gewoon punten kan pakken. Doordat iedereen meedoet, krijgen wij weinig doelpunten tegen en dat geeft dan ook weer vandaag de doorslag op het scorebord.

Daarnaast zijn we dit seizoen ook met een paar opmerkelijke gebeurtenissen begonnen; Elmer pakt voor het eerst 3p’s in één wedstrijd en Remco weet een kans te missen die de nominatie voor “Misser van het seizoen” kan overslaan en direct de titel kan pakken.

Al met al een heerlijk begin van het seizoen.

Vind je het leuk om te kunnen zien hoe Heren 1 het doet? Voeg ons dan toe als favoriet in de KNZB sportlink

Armslag berichten oktober 2017

[x_recent_posts type=”post” count=”20″ offset=”” category=”armslag-oktober-2017″ orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”true” fade=”false”]

Kom jij zwemmen bij De Snippen?