Van de voorzitter mei 2018

Van de voorzitter

De laatste week van april en de eerste week van mei is een periode waarin De Snippen in de rui gaan. De warme wintervacht; 28 graden in het Friendshipcentre, trainers met zweet op hoofd en op de rug die stiekem een deurtje openzetten wordt langzamerhand ingewisseld voor de zomervacht; temperaturen tussen de 14 en 28 graden en een watertemperatuur van 22 graden in Het Amstelbad. Een hele shock voor de Snippen die het zwemmen in de buitenlucht echt wel waarderen, maar dan hoeft die buitenlucht toch niet zo koud te zijn!

 

De opening van het Amstelbad was dit jaar een bijzondere gebeurtenis. In 1968 ging het bad voor het eerst open, snel rekenen leert dat het zwembad dit seizoen voor de vijftigste keer open gaat. Voor dit jubileum was de eerste badmeester Bert Siebeling door medewerker van het eerste uur en nog immer actief in het Amstelbad, Trees Spaapen, uitgenodigd om naar Ouderkerk te komen.

Het werd een gezellig middagje waarin mooie herinneringen werden opgehaald uit vervlogen tijden dat Jan Koolhaas en Cees Bellaar nog bij de jongens aspiranten hoorden en Huub van de Weele zwemles had in het Heiligewegzwembad.

Een dag ervoor was het Koningsdag, met twee teams en 25 Snippen was het weer goed en gezellig sporten op het veld van SV Ouderkerk. Voor volgend jaar hebben zich al een aantal Snippenbegeleiders aangemeld. Goeie zaak en garantie voor de toekomst. Alle deelnemers kregen een medaille en op het podium kwamen Lisette, Suzanne, Alex, Marissa en Lara. Een oogst waar we tevreden mee zijn.

 

Na de opening van Het Amstelbad werd de opening van het paleisje van Bryony & Elmer gevierd. In plaats van kwartjesduiken werd er biertjes & wijntjes happen georganiseerd. Een betere voorbereiding van het tonknuppelen kan een Snip zich niet wensen.

In het Koning Willem Alexanderpark werd door 250 personen gestreden om de begeerde kampioenstrui. Wat het groene jasje voor de winnaar van het prestigieuze Mastergolftoernooi in Augusta is, dat is de groene kampioenstrui voor de winnaar van het tonknuppelen. De prijs zo groot dat je ‘m eigenlijk niet wil winnen. De Snippen hebben het lastig op het droge, dat blijkt bij de jongste Snippen op de Jeugdolympiade. Het tonknuppelen komt dicht bij de werptechniek van de waterpolobal; beetpakken, werpen uit de schouder, zo lang mogelijk vasthouden, nawijzen en dan wachten op de dorre krak. De knuppel heeft het spaanhouten vaatje geraakt. Als dan het eerste pluche beestje eruit valt ben je derde, bij het tweede vaatje ben je tweede en als je bij het derde vaatje het pluche beestje eruit knuppelt dan ben je winnaar. Ruud, Kevin, Dennis, Jeroen en Niels waren hem voorgegaan in succesvol knuppelen en dit jaar was het Marcel Kempers die zich 365 dagen mag kleden in de Kampioenstrui. Naast de trui komt zijn naam op de Tom Bruinsma-trofee te staan en krijgt hij een beker en een vette geldprijs. Kleinigheidje, nauwelijks het vermelden waard: de prijs wordt uitgereikt voor de Vrije Handel, de winnaar gaat op de schouder bij nummer 2 en 3 en loopt een ereronde waarbij hij een bierdouche ontvangt. Het prijzengeld wordt direct omgeslagen in consumpties voor de dankbare teamgenoten van de Snippen.

   

 

 

 

De trainingen in het Amstelbad zijn inmiddels begonnen. Het was vorige week zo warm dat zelf Angela al heeft meegezwommen. Vera van Schie heeft het eerste minipuppen wedstrijdje georganiseerd voor alle Snippen vanaf diploma A. Bij mooi weer worden deze trainingen gehouden op woensdag om 18.45 uur.

De lessen in de Meerkamp gaan ondertussen gewoon door. Weer of geen weer. In het overdekte zwembad is het altijd Tropicana. Behalve als je twee lessen in het ondiepe hebt lesgegeven. Dan is het sprinten naar de warme douche. Zaterdag 12 mei hebben we Linda Korrel uitgezwaaid als lesgever. Na 18 jaar lesgeven is het even klaar en gaat ze met zwangerschapsverlof en voorlopig niet nadenken over een comeback. Linda, bedankt voor alles wat je voor de Snippen hebt gedaan, je bent en blijft een toffe Snip waar we altijd op kunnen bouwen en vertrouwen.

Veel plezier in het zwembad,

Dick Schwegler ~ mei 2018

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?