Van de voorzitter oktober 2018

Van de voorzitter editie oktober 2018

Denkend aan de zomer van 2018 zie ik kleine en grote Snippen traag door oneindig waterland gaan, 

rijen ondenkbaar, in het verkwikkende water, dorre ligweide met geel gras in het Amstelbad staan

Aan het geweldige Moekesgat verzonken, de vouwwagen en tenten verspreid over het campingland

Waterpoloclinics, Y-toernooi en Snippentoernooi, zorgen voor een grootsch verband

De zomerzon zorgt voor plezier en wordt langzaam in grijze barbecuedampen gesmoord

Op alle vakantiegewesten wordt de stem van het water licht gevreesd en gloedvol gehoord

Ja mensen, dat was me een zomertje deze zomer. De eerste woensdag van het Amstelbad seizoen was een koude start, maar daarna is het tot en met het Snippentoernooi heerlijk zwemmen geweest met af en toe Friendshipcentre-achtige lucht- en watertemperaturen. Hoogtepunt was vrijdag 27 juli toen er ’s avonds om 20.00 een luchttemperatuur  van 33,86 graden en een watertemperatuur van 28,06 graden werd gemeten. Door de recordaantallen bezoekers voorzien van een fikse laag zonnebrand, varieerde de kwaliteit van het water op topavonden geregeld van waterige melk tot melkachtig water. Het genot van een verfrissende plons en koele versnapering na afloop in de Spetter maakt dat we terugblikken op een prachtige zomer. Elise heeft alle buitentrainingen, de Nacht van het Amstelbad en het Snippentoernooi meegemaakt. Ze heeft haar vader overgehaald tot het aanschaffen en opzetten van een grote tent waar 10 Snippen in  kunnen overnachten. De Snippenjeugd laat zien dat echte Snippen ook in buitenseizoen vol aan de bak gaan. Volgend jaar gaat deze leeftijdsgroep ook op de vrijdagavond trainen.

Het Snippentoernooi vormde een mooie afsluiting van het seizoen. Sinds jaren hadden we weer in alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd met een team. Onder 11 met debutant Daan van Schie, onder 13 met Ezra als gastspeler en onder 15 met een compleet Snippenteam. Miguel op doel, Fionn zwemmend voor de bal, Simon snel en hard werkend, Danut met overzicht en een mooi schot, Elise dapper strijdend in de verdediging, Maas als hij op tijd was met een smile in het water, Ruben als debutant leert heel snel, Iris is er weer bij en gaat steeds meer mee in de aanval, Lars is overal en als hij scherp is wordt hij echt gevaarlijk en Naomy is honderd procent terug in de club waar ze haar hart 5 jaar geleden aan heeft gegeven.

Tatjana heeft er zin in om er een mooi seizoen van te maken dit seizoen. Als kers op de brownie heeft het hele team een echte Snippentas ontvangen van Dewy van “t Hull van Westerveld Advies. Snippentassen hebben een traditie. Mijn eerste kreeg ik voor mijn verjaardag en werd door mijn moeder gekocht bij Kort, schoenen en sport in Ouderkerk. Voor nieuwkomers: in het pand waar nu de dierenwinkel zit. Later kwamen de gesponsorde tassen van Carl Dekker en Roel Spijker. Marco Roos en Cees Bellaar gebruiken de Dekker-tas nog steeds. De mooie Essenuoto tas in Snippenkleuren voorzien van Snippenlogo is een mooie opvolger in dit verband.

Bij Snippen is plezier en goede ideeën leidend, heb je een plan en wil je meedenken & doen in de uitvoering? Laat je horen. Onze algemene ledenvergadering op donderdag 1 november om 20.30 uur in de Spetter.

Veel plezier in het zwembad,

Dick Schwegler ~ oktober 2018

 

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?