Blijf thuis fit!

Door de overheidsmaatregelen om het virus in te dammen zijn sportwedstrijden dit seizoen afgelast, trainingen gecanceld en blijven zwembaden en oefenruimtes voorlopig gesloten. Belangrijk voor een ieders gezondheid is thuisblijven, maar zeker ook fit blijven; juist in deze tijd is dat cruciaal. 
Goede gezondheid begint bij jezelf en voldoende blijven bewegen is hier een belangrijk onderdeel van.  

De KNZB is een mooi initiatief gestart waarbij je mee kan doen met landtrainingen. Mijnzwemcoach heeft voor haar leden zwem- en landtrainingen beschikbaar op de website. Een aantal van deze core- en krachttrainingen  zijn nu ook openbaar beschikbaar. Ga met deze work-outs aan de slag “op het droge” zodat je been- en armslag en jouw ligging in het water straks flink verbeterd zijn.

Je moet om mee te kunnen doen wel even een account aanmaken. Mocht je hier nou geen zin in hebben, kijk dan even verderop in de Armslag voor sport- en speluitleg door onze eigen leden.  

Heb je nou geen zin in al die ingewikkelde oefeningen? Ga een stukje hardlopen of pak de (race)fiets (let op de afstand; de nieuwste geluiden zijn 10 meter voor hardlopen, 20 meter voor wielrenners), of maak het stukje van de WC naar de bank/eettafel/werkkamer actiever door bijvoorbeeld te knie-heffen. Laten we ervoor zorgen dat als we deze zomer weer samen mogen trainen in het Amstelbad, we allemaal een topconditie hebben!

Veel sportplezier!

PS. de KNZB roept op om jouw deelname aan MijnZwemcoach vooral via social media te delen met de hashtags: #fitmetdeKNZB #Mijnzwemcoach.

Kom jij zwemmen bij De Snippen?