Van de voorzitter juli 2020

Eindelijk, we mogen weer zwemmen.

De laatste plons van een Snip in clubverband was op dinsdag 11 maart, de volgende plons duurde tot zaterdag 6 juni. Dat zijn maar liefst zevenentachtig dagen zonder zwembadwater voor De Snippen. Het lijkt alsof de hele samenleving tot stilstand is gekomen met een grote schok. Zwemles en waterpolo is maar klein bier vergeleken met de gevolgen van de pandemie. Ik hoop dat alle Snippen, ouders, familie, vrienden en bekenden de afgelopen maanden goed en gezond zijn doorgekomen.

Eind april begon de sport weer een beetje in beweging te komen. De gemeente Ouder-Amstel was er vlot bij met het mogelijk maken van buitensporten rekening houdend met de maatregelen van de overheid. Vanuit de Snippen konden we snel schakelen in het opstellen van de protocollen zodat we vanaf 2 mei konden droogtrainen op de speelweide van het Amstelbad. Op woensdag- en vrijdagavond voor de waterpolospelers en op zaterdagmiddag voor de zwemleskinderen. Een enthousiaste groep begeleiders stond klaar om de trainingen te begeleiden. Mooi om te zien dat als er Snippen nodig zijn, ze ook echt wel komen. Dankjewel Tatjana, Frank, Ilse, Angela, Jeroen, Jarro, Juliëtte, Roy, Wendy en Nick. Ook op het droge komen Snippen tot leuke activiteiten. De stormbaan is weer in ere hersteld.  Met het versoepelen van de maatregelen kwamen ook de 18+ leden voor een droogtraining naar het Amstelbad. Dennis, Remco, Kevin, Jeroen en Cor bedachten om de beurt een circuit. Er werd flink gesjouwd met blokken hout, boomstammen, grote gewichten, ladders, stoelen enz en als die piep ging dan was het beulen. Tot op de dag van vandaag blijven de Heren 1 en Heren 2 aan het droogtrainen alvorens ze met de watertraining beginnen.

Toch zijn Snippen het meest vertrouwd als ze het water in kunnen. Op zaterdag 6 juni mochten de leszwemmers als eerste weer gaan zwemmen. Sylvia heeft een foto-protocol gemaakt en met een speurtocht zonder kruisend verkeer mochten we weer leszwemmen. Het duurde tot 17 juni, het was een stralende dag. Alle Snippen, van de jongste pupil tot de oudste senior, kwamen met een grote glimlach naar het bad en deze glimlach bleef op het gezicht tijdens de eerste plons. Niemand had last van doorkom-rillingen, ieders vreugdevuurtje zorgde voor sprongetjes in het water.

Nu de vakantieperiode is begonnen blijven we actief in het Amstelbad. De Nacht van het Amstelbad wordt 17 juli gehouden, de Snippenbarbecue staat op de agenda voor 29 augustus en over een passende invulling van het Snippentoernooi wordt nog nagedacht. De trainingen blijven doorgaan en ook de zwemlessers blijven de hele zomer welkom op de woensdagavond van 18.30 – 19.15 voor een speelactiviteit.

Een fijne zomer, blijf gezond en geniet van alles wat min of meer goed gaat.

Dick Schwegler

Juli 2020

Kom jij zwemmen bij De Snippen?