Corona update 14 oktober – zwemlessen, waterpolo en trainingen

We mogen de zwemsport beoefenen, maar…

Tijdens de laatste persconferentie van het kabinet heeft minister-president Mark Rutte aangescherpte maatregelen bekend gemaakt. Deze gedeeltelijke lockdown heeft ook directe gevolgen voor de zwemsport. Toch blijft het mogelijk om de zwemsport te beoefenen, hetzij in aangepaste vorm.

Wedstrijden en competities mogen in de huidige vorm niet doorgaan dit geldt dus ook voor de geplande wedstrijden onder de vlag van de KNZB. Vanuit de verschillende disciplines wordt samen met verenigingen gekeken naar wat er wel mogelijk is.

Maximaal 30 personen in één ruimte
Een zwembad is aangemerkt als een binnenlocatie. Hiervoor geldt een maximum van 30 personen per ruimte (exclusief personeel).

Dit aantal geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar, tenzij er ook volwassenen zwemmen (gemengde groepen). Dan geldt het totaalaantal personen van 30 personen (jeugd incl. volwassenen).

Kleedkamers
De 1,5 meter afstand geldt ook in Kleedkamers en deze mogen onder deze voorwaarde openblijven. De douches blijven buiten gebruik.

Materiaalgebruik is toegestaan
Ballen, drijvers, zwemplankjes en andere trainingsmaterialen zijn toegestaan.

Teamsporten

  • Tot en met 17 jaar mag je in clubverband onderlinge wedstrijden spelen;
  • Vanaf 18 jaar: een maximale groepsomvang 4 personen. Deze personen moeten altijd onderling de benodigde afstand te bewaren. Deze 4 personen vormen samen een zogeheten ‘bubbel’ en dienen deze bubbel de gehele activiteit (en daarna) niet te doorbreken (dus niet mengen met andere ‘bubbels’ tijdens trainingen).

Recreatief zwemmen
Altijd afstand bewaren en bewaken maximaal aantal van 30 bezoekers per ruimte.

Voorbeelden

  • Banenzwemmen (volwassenen) is een individuele uitvoering van de activiteit. Hier geldt het maximum van 30 personen mits er geen sprake is van onderlinge groepsvorming.
  • Zwemtraining/borstcrawlcursus: dit is een individuele activiteit met een mogelijke instructie in groep. De maximale groepsgrootte van maximaal 30 personen is van toepassing indien 1 of meer deelnemers ouder zijn dan 18 jaar (met onderlinge afstand).
  • Waterpolo/synchroonzwemmen: er wordt geen teamsport toegestaan voor volwassenen. Er mag geen instructie worden gegeven aan groepen groter dan 4 personen (met onderlinge afstand en ‘bubbel’) voor zover 1 of meer deelnemers ouder zijn dan 18 jaar (met onderlinge afstand).
  • Leszwemmen waarbij de ouders meezwemmen in het water: de maximale groepsgrootte moet 30 personen zijn. Dit zijn de ouders inclusief kinderen.
  • Ouders die kinderen begeleiden mogen kinderen ondersteunen bij het omkleden indien nodig in het kader van veiligheid.

Bron

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?