Van de voorzitter mei 2021

Het seizoen is weer begonnen. Waar we vorig jaar pas halverwege juni mochten beginnen met zwemmen in het Amstelbad konden we dit seizoen al vanaf woensdag 28 april zwemmen. Het is toch altijd weer fijn thuiskomen na het overwinteren. Heel fijn om vanaf februari een uur te kunnen zwemmen in de Meerkamp, maar droogtrainen, zwemmen en partijtje spelen in je “eigen” bad is toch iets van een andere orde.

Twee weken van tevoren het bad zomerklaar maken en de middag eindigen met patat is een gewoonte die ik samen met Wim, Cees, Ruurd, Roy en Elfred er op het programma blijf houden. Het geeft aan dat we blij zijn als Snippen met het Amstelbad.

De lesgeefploeg van het Amstelbad, onder aanvoering van Mya, heeft dit jaar een flinke invloed van Snippenlesgevers. Mya heeft Dorian, Anne, Johan, Naomy, Ruben, Arend en Jane gestrikt om te komen helpen met  lesgeven. Het lesplan van de Snippen is overgenomen, evenals de lintjes. Hiermee zal de doorstroom naar de lessen van Snippen makkelijker kunnen verlopen.  De Snippen test alles zij-instromers die bij ons willen komen lessen.

 

 

We zijn begonnen met winterzwemmen in de Meerkamp, de eerste trainingen in het Amstelbad vallen ook onder deze categorie. Van trainen onder een stralend zonnetje was totaal geen sprake. Nog nooit zoveel Snippen in een wetsuit zien zwemmen en dan heeft Huub geeneens zijn gespierde lijf getoond in het Amstelbad. Het clubhuis is nog gesloten, dus doen we het met een bakkie warme bouillon op de toren. Alle brevetzwemmers zijn van harte welkom bij de waterpolotrainingen op de woensdag- en vrijdagavond van 18.30 – 19.15 uur. Zwemmen met flippers, spelen en partijtje staan als vaste waarden op het programma. Of we voor de ABC-zwemmers nog iets gaan aanbieden is nog onderwerp van gesprek. Momenteel mag er nog niet worden gespeeld in het ondiepe.

Als het goed is mag er vanaf zaterdag 22 mei weer iets meer en gaan de brevetlessen weer van start. De ABC-kinderen hebben flinke vorderingen gemaakt doordat we lessen van 1,5 uur hebben kunnen geven. Lesgevers staan er van te kijken hoe energiek de kinderen door de lestijd gaan. Zwemles is ook zwemplezier, die chloor-oogjes nemen ze graag op de koop toe.

De Nacht van het Amstelbad staat op het rooster en ook voor het Snippentoernooi staat een datum. Verder kijk ik graag uit naar een mooie sportzomer met EK Voetbal, Olympische Spelen, waterpolotoernooien, Snippenbarbecue,  mooie trainingsavonden en veel gezelligheid na het trainen onder het genot van een drankje, chippie en bitterballetje. Zo blij met gewoon.

Dick Schwegler, Mei 2021

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?