De nacht van het Amstelbad 2021

Als je al een tijdje bij de club meeloopt, zijn er veel dingen waar je mooie herinneringen aan kunt hebben. Voor mijzelf springen er toch altijd weer een paar uit. “De Nacht van het Amstelbad” is daar zeker één van. Ik weet nog goed hoe de discobal die ik had meegenomen als lolletje (een jaar eerder op de kermis gewonnen), over het veld werd gegooid tot groot plezier van alle toen aanwezige pupillen. Zo zijn er nog wel veel meer mooie herinneringen op te noemen. Neem bijvoorbeeld het partijtje dat altijd gespeeld wordt om de avond af te trappen! Vroeger altijd tegen de ouders, nu gemixt met “oud”. Vol met passie werd de bal over en weer gegooid. Een winnaar? Ach, dat is over het algemeen de jeugd. Na het partijtje was het tijd om even lekker warm te douchen.

Tegen de tijd dat het donker wordt, is het tijd voor het dierengeluidenspel. Dick wijst spontaan wat “dieren” aan, die zich al geluid makend verstoppen over het terrein. Het groepje dat als eerste alle geluiden juist geraden heeft wint de Celebrations. Bij terugkomst van alle teams wachten de traditionele broodjes frikandel/hamburger van Dries. Je zou denken dat het nu tijd is om de tenten in te gaan? Nee hoor, ’s nachts kun je ook zwemmen! De wat oudere thuisslapers verlieten om 2:00u het terrein, kampleider Dick was toen echter nog geen slaap gegund. Na vier korte uurtjes welverdiende rust was het de volgende ochtend tijd voor, hoe raadt u het toch, een zwembeurt pre-ontbijt! Om 9:00u waren de tenten opgeruimd en konden de deuren van het Amstelbad weer open voor haar gebruikelijke gasten.

De Nacht van het Amstelbad is altijd weer een feest! Helemaal nu er weer wat meer mag was dit een geweldige uitlaatklep voor wat energie.

Tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?