Hoe en wat in het bad, editie feest juli 2021

Hoe en wat in het bad… Feest!

Wat een feest in het bad en buiten het bad op 26 juni want maar liefst 31 kinderen hebben afgezwommen!

Een feest voor de leskinderen die hun inzet tijdens de lessen beloond zagen worden met een diploma.

Een feest voor de ouders en familieleden die buiten, voor de deur van het zwembad, getuige konden zijn van de diploma-uitreiking. Ieder diploma is toch weer een mijlpaal!

Ook een feest voor de lesgevers want ook zij zagen hun inzet beloond. In een tijd waarin aanwezigheid niet vanzelfsprekend was, hebben zij zonder problemen dubbele lesuren gedraaid. Stilstand is achteruitgang luidt het spreekwoord, maar na de stilstand zijn zij met dubbele energie aan de slag gegaan en daardoor hebben de leskinderen enorme vooruitgang geboekt.

En tot slot, ook een feest voor mij als examinator. Want een feestje was het om te zien hoe goed onze jongste Snippen voor de dag kwamen! Bij alle diploma’s hebben de kinderen laten zien dat ze ruimschoots voldeden aan de afzwem-eisen. Stiekem hebben de lesgevers de kinderen hier en daar wat meer laten doen dan strikt noodzakelijk was en of het nou ging om bijv. een extra baan gekleed zwemmen (A), vele extra meters borstcrawl (B) of met een luchtbel in je windjack tòch onderwater door het gat zwemmen (C), alle kinderen deden dat met gemak en veel plezier.

1 of 2 diploma’s in de pocket is natuurlijk mooi meegenomen, maar écht zwemveilig ben je pas als je het hele zwem ABC hebt. Dus we zien alle A en B kinderen na de zomer graag terug bij B en C. En omdat zwemmen ook gewoon heel erg leuk is zien we de kinderen die voor C hebben afgezwommen graag terug bij de brevetten. Bij de brevetten ga je niet alleen je conditie en zwemtechniek verder verbeteren maar leer je bijv. ook nieuwe zwemslagen, survivaltechnieken, reddend zwemmen, bal gooien en van de duikplank springen of duiken.

Op 4 september staan de lesgevers weer te trappelen aan de rand van het bad. Komen jullie ook? Dan maken we er met elkaar volgend jaar gewoon weer een feestje van!

Sylvia van der Marel

Vragen? Mail zwemles@snippen.nl

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?