De Snippen Awards midden seizoen 2021-2022

Helaas zijn de laatste wedstrijden van de eerste helft van het seizoen (wederom) uitgesteld vanwege corona. Hopelijk mogen we in het nieuwe jaar met frisse moed weer te water. Echter is dit een mooi moment om de balans op te maken en te kijken hoe wij het doen als club! Deze Armslageditie dan ook in plaats van Waterwetenschap de “Snippen Awards”!

In deze rubriek kijken we naar de teams en individuen die de teams vullen. Wie maakt de meeste doelpunten? Wie is het meest aanwezig? Heeft iemand al 3p’s in een wedstrijd gehad? We gaan het allemaal eens even onder de loep nemen! En wie weet kunnen we als dit (half)jaarlijks terugkomt wel patronen ontdekken…

Laten we beginnen met de teamstatistieken: als we een kijkje nemen naar de standen dan zien we dat het team dat er het beste voorstaat in zijn poule heren 2 is! Gefeliciteerd mannen, jullie liggen zelfs op koers om eerste te worden als er weer gespeeld kan worden. Heren 2 heeft namelijk maar zeven wedstrijden gespeeld, waar de nummer 1 in hun poule er al acht gespeeld heeft. Door die extra wedstrijd hebben de mannen van Oceanus H4 meer doelpunten en staan ze dus bovenaan. Maar niet getreurd, een gelijkspel zal onze heren al naar de eerste plaats helpen! Laten we met zijn allen duimen dat ze het ze na de winterstop gaat lukken.

Als we kijken naar waar de andere teams zijn geëindigd zien we dat er nog wat werk is weggelegd voor dames 1 en o.15, maar vooral heren 3 die nu strak onderaan staan. Ach, het kan alleen maar beter worden toch?

Team Plaats / aantal teams
Heren 1 4 / 12
Dames 1 8 / 10
Onder 15 8 / 10
Heren 2 2 / 11
Heren 3 12 / 12

Maar welk team scoort er dan het meest? En zit de absolute topscorer van de Snippen van dit seizoen dan ook in dat team? Laten we snel kijken! De award voor de meest gemaakte doelpunten van dit halve seizoen is ook voor de mannen van Heren 2:

Team Aantal doelpunten
Heren 1 56
Dames 1 26
Onder 15 34
Heren 2 61
Heren 3 14

Maar zit de absolute topscorer ook in Heren 2? Als we alles even onder elkaar zetten, zien we al vrij snel dat er één Snip met kop en schouders boven de rest uitsteekt als het gaat om doelpunten. Deze Snip heeft er maar liefst 24 gescoord: Niels, gefeliciteerd! Of moeten we misschien je teamgenoten feliciteren die je zo goed assisteren?

Team Topscorer Aantal doelpunten
Heren 1 Niels Beugelsdijk 24
Dames 1 Wendy Gerritsen 9
Onder 15  (Futen) 7
Heren 2 Frank Uijtendaal 16
Heren 3 Andries Kruijt 4

En hoe zit het dan met het aantal doelpunten per wedstrijd? Want het totaal aantal doelpunten kan natuurlijk een enorm vertekend beeld geven als het ene team twee keer zoveel wedstrijden heeft gespeeld als het ander. Nou, ook hier spant Niels de kroon! Met maar liefst 4 doelpunten per wedstrijd is dit de absolute koning in de spits binnen onze club. Chapeau! Een ander interessant puntje van aandacht is dat de topscorer van onder de 15 niét degene is met de meeste doelpunten per wedstrijd! Er is namelijk een andere speler die 1 doelpunt minder heeft gescoord, maar dat wel over maar twee wedstrijden heeft gedaan! En dus maar liefst 3 doelpunten per wedstrijd heeft gescoord, op de hielen van Niels dus!

Team Topscorer per wedstrijd Aantal doelpunten per wedstrijd
Heren 1 Niels Beugelsdijk 4
Dames 1 Wendy Gerritsen 1.5
Onder 15 Milan (Futen) 3
Heren 2 Frank Uijtendaal 2.29
Heren 3 Andries Kruijt 0.5

Nu we weten wie de meeste doelpunten heeft gescoord kunnen we ook eens kijken naar welke keeper het beste zijn doel weet te verdedigen. Omdat er geen “doelpogingen tegengehouden” statistiek bestaat binnen Sportlink, pak ik er het aantal tegendoelpunten erbij. Als we deze even onder de loep nemen dan zien we dat Miguel het doel het beste gesloten houdt! Of is de verdediging van heren 2 niet te doorbreken? In ieder geval gefeliciteerd met deze award!

Team Aantal tegendoelpunten
Heren 1 48
Dames 1 54
Onder 15 101
Heren 2 24
Heren 3 121

Dan hebben we nog de award voor de grootste houthakker: wie wist de meeste P’s te verzamelen in dit halve seizoen? Deze award gaat naar… Tromgeroffel… Dennis met maar liefst acht persoonlijke fouten! En dat na het volgen van de scheidsrechterscursus; je zou toch verwachten dat je dan wat handiger bent met je momenten uitkiezen en zo niet gepakt kan worden… De minste P’s zijn door het team van onder 15 ontvangen! Samen hebben ze er slechts vier, wat vaak minder is dan een enkele speler van een ander team, heel netjes gedaan! Laten we hopen dat Dennis niet meer bovenaan dit lijstje staat aan het eind van dit seizoen.

Speler Aantal persoonlijke fouten
Dennis Schwegler 8
Iris Goldschmeding 7
Maarten de Boer, Wendy Gerritsen, Angela Tetteroo 5

Dan wil ik nog even afsluiten met de enige Snip die een rode vlag heeft gekregen: Bernd. We mogen trots zijn dat er zo weinig persoonlijke fouten en rode vlaggen zijn gehesen dit jaar. Laten we deze trend doorzetten in 2022!

Een sportieve groet van de Snippen-statisticus

Kom jij zwemmen bij De Snippen?