Een kunstig stukje werk van onze Snip!

Voor het herstellen van de St. Urbanuskerk zijn in de loop van 2021 natuurstenen leien geplaatst. De bovenste leien, welke zich boven de sacristie bevinden, komen daar waar in 2018 de brand heeft plaatsgevonden. Om dat symbolisch te herinneren en af te sluiten zijn de gebruikers van de kerk uitgenodigd om een lei van kunst te voorzien. Van alle ingestuurde (130) leien zijn de drie mooiste uitgekozen die een prachtig plekje krijgen in het torenmuseum van de kerk.

Onder de winnaars is niemand anders dan onze eigen Snip: Wilma Scholten! Zij vertelde het Amstelveens Nieuwsblad dat ze het geluk had om tijdens haar opleiding twee uur tekenles te kunnen volgen. Die tekenlessen zijn nu goed van pas gekomen! Haar lei laat een prachtig tafereeltje zien van mensen die aan het schaatsen zijn op de Amstelveense Poel. De laatste keer dat dit mogelijk was, was tijdens de koude februarimaand dit jaar terwijl we in een lockdown zaten, zie foto van Amstelveenz.

Figuur 1: Foto van Amstelveenz

Het geschilderde werk telt vijf schaatsers die allemaal genieten van een heerlijk winters zonnetje. Door met de kleuren te spelen heeft Wilma dat lekkere warme, winterse gevoel weten vast te leggen, wat nog knap lastig kan zijn met het winterse kleurenpalet. Hieronder is een foto van de lei te zien, maar we willen jullie natuurlijk allemaal uitnodigen om hem eens in het echt te zien aangezien hij spoedig in het torenmuseum te vinden zal zijn. Voor een interview met Wilma verwijzen we jullie graag naar de website van het Amstelveens Nieuwsblad: (https://www.amstelveensnieuwsblad.nl/lokaal/overig/774415/winnaars-van-kunst-gaat-het-dak-op-zijn-bekend)

Figuur 2: De lei geschilderd door Wilma, foto van Dolf Middelhoff

 

Wilma, Gefeliciteerd namens ons allemaal!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?