Hoe en wat in het bad. Editie december 2021

Hoe en wat in het bad.

Tja….. dat was even flink balen toen we hoorden dat alle sportactiviteiten na 17.00 uur niet meer mogen plaatsvinden! Moeten we weer onze zwemlessen stoppen? Maar de Snippen zouden de Snippen niet zijn als we niet zouden proberen ook hier weer een oplossing voor te vinden. Dus Dick heeft alle zwembaden in de omgeving platgebeld en nog een paar uur vrij zwemwater gevonden op de zondagochtend. En na een oproep van Dick meldde zich ook weer een trouwe groep lesgevers.

Die lesgevers, wie zijn dat eigenlijk?

Onze lesgevers zijn allemaal vrijwilligers. Een (groot) deel daarvan heeft wel “iets” met zwemmen; ze spelen of speelden waterpolo of hebben zelf bij ons les (gehad) en inmiddels (bijna) alle brevetten behaald. Ook zijn er veel ouders van leskinderen die komen helpen met lesgeven. Lesgevers hebben we dus van heel jong (14/15 jaar) tot wat minder jong (65+) en daarmee ook van beginner tot zeer ervaren. Uiteraard staan de jonkies niet alleen op een groep maar worden ze goed begeleid door een senior lesgever. Op deze manier kunnen ze doorgroeien tot zelfstandig lesgever en eventueel kunnen de lesgevers zelfs een opleiding volgen om gediplomeerd instructeur te worden. Recent zijn er weer diploma’s uitgereikt aan vijf van onze enthousiaste lesgevers en….. de volgende kandidaten staan al weer klaar om deze opleiding te volgen. Zo houden we de kwaliteit van ons lesgeversteam mooi op peil!

Wat al onze lesgevers gemeen hebben is hun enthousiasme om geheel belangeloos hun tijd en energie te geven om onze kleinste Snipjes te leren hoe leuk zwemmen is. Ook als het soms misschien een beetje spannend is om onder water te gaan of nog niet zo makkelijk is om de juiste zwemtechniek te leren.

Snippenlesgevers, jong en oud, groot en klein, ervaren en beginner, op zondagochtend of zaterdagavond, jullie zijn toppers die door dik en dun voor jullie cluppie en voor de leskinderen gaan. Ook nu we wéér flexibel moeten zijn, staan jullie paraat. Dat verdient een groot compliment en dat mag best eens hardop gezegd worden. Dus bij deze. Ik ben er trots op bij zo’n club te mogen horen!

Sylvia

Wil je reageren of heb je vragen? Mail naar zwemles@snippen.nl

Kom jij zwemmen bij De Snippen?