Van de voorzitter februari 2022

We zijn weer thuis.

Nadat we in december en de eerste zwemles in januari in het Friendshipcentre hebben gezwommen, zijn we op zaterdag 15 januari weer met de zwemlessen in ons vertrouwde zwemlesbad op normale zwemlesdag en -tijd van start gegaan.

We waren bijzonder blij dat we in het FSC terecht konden op zondagochtend tussen 8.00 uur en 9.30 uur.  Nadat de waterpoloërs niet meer mochten trainen, hadden we zelfs dubbele lestijden. Een luxe en het warme water van het grote instructiebad voelde weldadig aan. De helft van de leskinderen heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid. Voor een aantal mensen was het niet te realiseren of simpelweg te vroeg.

Daarom zijn we maar wat blij dat we weer in de Meerkamp terecht kunnen en dat de waterpolotrainingen en  -competitie weer van start is gegaan.  Nu nog de openingstijden van de horeca verruimen en dan gaat ook de Spetter weer langer dan 22.00 uur open.

We kunnen niet wachten om vooraf een kopje thee en  na de wedstrijden een biertje/wijntje/chippie/bitterballetje te gebruiken.  Het eerste rondje is voor Roy. Op 1 februari is hij 30 jaar geworden en sinds 20-4-1996 al lid van de Snippen. “Je bent een echte Snip”, zeg ik wel eens tegen één van de Snippen. Roy is daar het levende bewijs van. Aanwezig bij vele activiteiten, geen woorden maar daden en altijd bereid om in te springen. Na het afzwemmen van zaterdag 5 februari kreeg hij van Dewy een fotoalbum aangeboden met foto’s, verhaaltjes en felicitaties van spelers en lesgevers.

De  tribune was weer gevuld.

Na een paar corona-afzwemavonden waar de afwezigheid van de ouders werd beloond met mooie afzwemfilmpjes van Martin mocht de tribune weer open en per afzwemkindje één ouder in de zwemzaal. We waren blij dat we konden afzwemmen, de complimenten van de gedelegeerde en examinator voor de kwaliteit van de afzwemmers en betrokkenheid van de lesgevers.  We hebben een mooi team lesgevers en het is fijn om les te kunnen en mogen geven op onze eigenwijze.

De jeugd doet weer mee.

Na afloop van het afzwemmen was er een uurtje over. We hebben dit fijn gebruikt voor een oefenwedstrijd van ons Snippen-Futen o.15 combiteam aangevuld met Futen o.17 en een aantal Snippen. Het was een enthousiaste pot, smaakt naar meer. Na al het uitvallen is het fijn dat er iets extra’s kan plaatsvinden. Nu maar hopen dat de sport open blijft, het aantal besmettingen afneemt en de verschijnselen milder worden.

Veel plezier in en rondom het bad.

 

Dick Schwegler, januari 2022

Kom jij zwemmen bij De Snippen?