Van de voorzitter – juli 2022

Van de voorzitter

Het is een tijd geleden dat ik echt fors te laat was met mijn bijdrage voor de Armslag. José Leeuw was de hoofdredacteur en hield de verschijningsdata stipt in de gaten. Een week van tevoren ontving ik een herinnering en vlak voor of op de uiterste dag van kopij inleveren schreef ik mijn bijdrage. Als ik de deadline miste mistte ik ook het bananenbrood op de eerstvolgende bestuursvergadering. Deze ronde was het weer eens zover. Ik onze redacteur Pim van Leeuwen mijn bijdrage beloofd en ben het straal vergeten. Ergens in de loop van deze week landde het vermoeden dat ik het was vergeten en gelukkig krijg ik uitstel en wie weet bananenbrood op de komende bestuursvergadering.

Het zijn spannende tijden zo vlak voor de vakantie.  Nu zwemmen we onbezorgd in ons trouwe Amstelbad, maar waar de waterpolotrainingen in het binnenseizoen gaan plaatsvinden is nog niet zeker. Het Friendshipcentre hanteert met ingang van het nieuwe seizoen geen verenigingstarief meer.  Men heeft alleen nog een doelgroep- en commercieel tarief.  De Snippen valt onder het laatste tarief. Er is een overgangsseizoen afgesproken. De bijkomende onzekerheid en prijsverhoging zorgt voor spanning.

Het schooljaar zit er bijna op. Voor een aantal Snippen nog even spannend met de laatste toetsweek in aantocht.  De examensnippen zijn geslaagd en Elise, Naomy, Danut, Niels en Miguel genieten op het terras na afloop van de trainingen. Het is gezellig en de bittergarnituur op de vrijdagavond is een vaste gewoonte geworden.

Spannend was het afzwemmen op 25 juni al lang niet meer.  Een recordaantal van 28 kinderen zwommen af voor ABC en bij de brevetten waren er 23 afzwemmers.  De weken voorafgaand aan het afzwemmen werd er al goed gekeken en bijgeschaafd.  Onze examinator Sylvia kon een week voor het afzwemmen en mooie lijst kandidaten opstellen. Het advies blijft: blijf zwemmen, het ABC is de nationale norm voor zwemveiligheid. Daarna is het bijhouden, automatiseren en uitbreiden van de zwemvaardigheid. Zwemmen en waterpolo is dan vooral leuk om te doen.

De Nacht van het Amstelbad is op 17-18 juni een succes. Met een echte Nacht-van-het-Amstelbad-commissie (Elise, Lars en Danut) werd er nieuwe elementen naast het traditionele concept neergezet. Wat blijft is de Nachtduik (dit jaar bij 24 graden buiten- en watertemperatuur,) dierengeluidenspel, nachtbarbecue en berenspek met chocopasta. De vermoeide en blije koppies zaterdagochtend zijn ook van alle jaren.

Vakanties staan voor de deur. Geniet van je vrije tijd. De Snippen blijven zwemmen op woensdag- en vrijdagavond in het Amstelbad. Leszwemmers zijn ook welkom vanaf 18.30 uur. De zwemlessen beginnen weer vanaf 3 september en het Snippentoernooi is in het weekend van 10-11 september.

Veel plezier in en rondom het bad.

Dick Schwegler, april 2022

Kom jij zwemmen bij De Snippen?