De Nacht van het Amstelbad 2022

Nacht van het Amstelbad is een overnachting waar de jeugd al het hele jaar naar uitkijkt. Voor de meesten is dit de gezelligste nacht van het jaar waarin onvergetelijke herinneringen worden gemaakt. Gelukkig hoefde Dick het dit jaar niet allemaal in zijn eentje te organiseren. Hij werd geholpen door Lars, Danut, Fionn en Elise, die al een aantal jaar erg genieten van de Nacht van het Amstelbad en het nu ook leuk leek om mee te helpen. De avond begon zoals altijd met het opzetten van de tenten. Daarna gingen we een partijtje doen, waarbij ook de ouders een keer kennis konden maken met waterpolo; dit was een groot succes. We speelden uiteindelijk met 14 tegen 14, dus de structuur was ver te zoeken, maar iedereen vond het erg leuk. Voor sommigen was het de eerste keer, maar met een beetje hulp van de rest van hun team, was het ook voor hen erg geslaagd.

Nadat iedereen lekker warm had gedoucht en was aangekleed, kreeg iedereen even de tijd om bij te komen van het partijtje. Dit duurde niet lang, want al snel begonnen we met het volgende spel, waarbij de kinderen een aantal spelletjes in estafettevorm gingen spelen. We begonnen met een kruiwagenrace, waarbij ze elkaar één voor één in een kruiwagen heen en weer moesten rijden. Vervolgens gingen we touwtrekken en we sloten af met zaklopen. Iedereen deed fanatiek mee en we hebben veel gelachen.

Toen het buiten donker was geworden, werd traditiegetrouw het dierengeluidenspel gespeeld. De oudere kinderen gingen zich verstoppen en maakten allemaal het geluid van een dier. De jongere kinderen werden in groepjes verdeeld en moesten deze dieren zoeken. Dit spel was dit jaar extra leuk, doordat de opkomst hoog was en er daarmee veel verschillende groepjes naar de dieren konden gaan zoeken. Toen alle dieren eenmaal gevonden waren, kon iedereen zich gaan klaarmaken voor een nachtduik.  Om twaalf uur ’s nachts sprongen we het water in voor een frisse duik. De lamp boven het zwembad was kapot, waardoor het extra donker was. De matten werden in het water gegooid, dus iedereen kon even lekker kunnen spelen. Terwijl wij lekker aan het zwemmen waren, stond de barbecue al aan. Andries was hier met veel liefde frikandellen en hamburgers aan het bakken, zodat iedereen na het zwemmen kon genieten van een heerlijk broodje. Tussendoor werden ook nog wat marshmallows geroosterd. De eerste ogen begonnen dicht te vallen en voor een aantal kinderen werd het tijd om naar bed te gaan. De oudere kinderen gingen nu hun eigen plan trekken en verplaatsten zich naar de kleedkamer, om hier de rest niet lastig te vallen met hun lawaai.

De volgende ochtend werden rond half 7 de meeste kinderen wakker. De meesten hadden niet eens tijd om wakker te worden, want er begon vrijwel meteen al een watergevecht tussen Fionn en de jongere kinderen. Nu iedereen toch al nat was, werd het tijd voor een frisse ochtendduik. Er werd een estafetterace gehouden met allemaal matten in het water. Daarna was het tijd voor het ontbijt, zoals altijd was er berenspek met chocopasta en iedereen kon genieten van Lars zijn vers gekookte eieren. Vervolgens was het tot iedereens spijt alweer tijd om de tenten op te gaan ruimen en weer naar huis te gaan.

Het was een geslaagd feestje waarbij jong en oud het heel gezellig met elkaar had en iedereen heel erg heeft kunnen genieten! We kijken nu al uit naar volgend jaar!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?