Van de voorzitter: September 2022

Een heerlijke Snippenzomer hebben we achter de rug, vanaf de eerste woensdag in mei tot en met de laatste plons na afloop van het Snippentoernooi op zondag 11 september zijn er veel mooie clubavonden en -nachten geweest waar een groot aantal Snippenleden van jong tot oud aan hebben deelgenomen en genoten.

Deze zomer was na twee jaar weer een normale zomer waarin een behoorlijke dosis ontmoeting, vertier, contact en plezier moest worden ingehaald. Op de woensdag- en vrijdagavond werd er door een vaste grote groep Snippen getraind, ik heb zo’n beetje iedere training wel gefloten voor een partijtje in het ondiepe en in het diepe. In het diepe konden we ook in de breedte een partijtje spelen. Na afloop een bakkie, biertje, radlertje, wijntje, nul-punt-nulletje, soepie of sappie en op vrijdag was er volop bruin fruit dat met veel plezier, mosterd, mayo en curry werd genuttigd. Het ware karakter van een Snip wordt gevormd tijdens het deelnemen aan de zomeractiviteiten in het Amstelbad. Waar veel verenigingen nauwelijks tot niets beschikking hebben over een openluchtzwembad, worden de Snippen blij en gelukkig als de Amstelbadtrainingen beginnen.

De openlucht-cyclus eindigt met het Snippentoernooi. Dit jaar ook weer met overnachtingen van de bezoekende teams. Het toernooi kent trouwe bezoekers. SV Katwijk komt al jaren naar Ouderkerk, dit jaar met vijf teams en maar liefst 106 deelnemers. Op vrijdagavond in de regen werden de eerste tentjes opgezet en op zaterdag werd het mooi en alleen maar mooier weer. Vroeger hadden we wel eens 40 teams in het water, dit jaar moesten we het met 20 teams doen. Spontaan werd er een disco-avond gehouden. Compliment aan het snelle schakelen door Lars en Anouk. “Geef ons 10 minuten, dan hebben we de Spetter klaar voor een disco.” De tent was vol van links naar rechts en van springen tot door de knieën gaan.  De evaluatie op zondagmiddag na afloop op het terras van de Spetter zag ik moeie en tevreden glimlachende koppies. Goed om te zien dat er zoveel Snippen zijn die een steentjewillen bijdragen aan het welslagen van het toernooi.

Zaterdag 3 september zijn de zwemlessen in de Meerkamp weer begonnen, op halve kracht. Door technische problemen was alleen het wedstrijdbad geopend. De kinderen die lessen in het ondiepe moesten dus wachten. Gelukkig mogen ook zij op zaterdag 24 september het water weer in. We hebben een mooie staf lesgevers die staat te (water-)trappelen om weer volledig aan de (arm- en been-)slag te gaan.

Nu zwemmen we weer volledig binnen in het Friendshipsportcentre, Meerkamp en dit jaar voor het eerst in het Bijlmersportcentrum. De competitie is gestart, onder 15 traint samen met Amstel ook nog in het Veenweidebad.

Tot slot: ik schrijf dit stukje op Prinsjesdag, voor burgers, bedrijven en verenigingen is het een zware tijd met sombere financiële vooruitzichten. Het kan niet anders dan dat de contributie verhoogt zal moeten worden om het Snippenkopje boven water te houden. We hopen met z’n allen te kunnen bljivenzwemmen, waterpoloën en genieten van mooie zomers in het Amstelbad.

Veel plezier in en rondom het bad.

Dick Schwegler, september 2022

Kom jij zwemmen bij De Snippen?