Roy Gerritsen de nieuwe Snip van het Jaar!

De nieuwe vrijwilliger van het jaar!

Op de nieuwjaarsreceptievan 8 januari 2023 werd voor het eerst sinds 2 jaar weer “de Vrijwilliger van het jaar”- trofee uitgereikt. Volgens traditie kiest de voorgaande prijswinnaar samen met de voorzitter de volgende winnaar. Dit jaar komt de eer toe aan Roy Gerritsen voor zijn jarenlange bijdrage bij zo’n beetje alle vereningingsactiviteiten.

(Roy Gerritsen samen met Dewy van ’t Hull, de vorige Snip van het jaar)

Roy, je bent de Snip van het jaar! Allereerst gefeliciteerd! Had je enig idee dat je in de running was?
Bedankt. Nee, dit zag ik echt niet aankomen. Ik ging naar de nieuwjaarsreceptie met het idee dat er iemand anders met de trofee vandoor zou gaan. Maar stiekem hoopte ik al wel om ‘m ooit te mogen ontvangen. Ik ben er dan ook superblij mee en wil iedereen bedanken voor de felicitaties.

Hoe lang zit je al bij de Snippen?
Ik zit sinds mijn 4e (1996) bij de vereniging, ooit begonnen als leskind. Na het behalen van mijn diploma’s ben ik begonnen met minipolo, op aanraden van mijn zus Wendy (speelster D1). Dit vond ik zo leuk dat ik ben blijven waterpoloën. Ook geef ik al meer dan tien jaar zwemles bij de vereniging en dit bevalt met nog steeds!

Wat is je favoriete activiteit van de Snippen, waar je al dan niet aan mee werkt?
Het Snippentoernooi is iets waar ik ieder jaar naar uit kijk omdat we dan als vereniging ons goed laten zien aan ander verenigingen. Maar natuurlijk ook vanwege het plezier van de kinderen en dat je deze kinderen met hun begleiders op zondagmiddag met een lach ziet vertrekken. Vaak krijgen we dan complimenten en wordt er beloofd volgend jaar terug te komen. Dan weet je dat dit jaar weer geslaagd was en dan kijk ik weer uit naar volgend jaar!

Wat maakt de Snippen een fijne club voor jou?
Het begint al bij de binnenkomst: of het nou in het Amstelbad is of de Meerkamp of bij de waterpolotrainingengen/-wedstrijden; je wordt altijd vriendelijk begroet door iedereen. Maar ook natuurlijk de gezelligheid binnen de vereniging. Of het nou tijdens het Snippen Jeugdtoernooi is of in Ter Apel (senioren waterpolotoernooi red.), tijdens het klussen in het Amstelbad, dit is de club om op het eind gezamenlijk een frietje en een broodje kroket te eten. Het is of je bij je 2e thuis/familie binnenkomt.

Wat raad je de mensen aan die ook de Snip van het jaar willen zijn?
Zorg ervoor dat je er altijd staat voor de club en dat je altijd met plezier naar het zwembad gaat. En wil je meer bij de club doen, zoals het lesgeven of meehelpen bij de verschillende activiteiten die wij binnen de vereniging doen, twijfel niet en geef het aan!

Wie ben je buiten de club? Waar word je naast waterpolo nog meer enthousiast van?
Ik ben Roy, op moment schrijven nog net een paar dagen 30, en ben een geboren en getogen Amstelvener. Buiten de vereniging werk ik vijf dagen per week als automonteur bij een Skoda Servicepunt in Amstelveen; daar werk ik al sinds 2008.
Naast het waterpolo en het lesgeven vind ik het eropuit gaan in mijn vrije tijd heerlijk. Met name in de zomervakantie pak ik de trein om dan kriskras door het land te reizen, liefst dan naar Limburg.
Ook ben ik wel eens veel met de auto weg. Helaas door corona en het verhuizen naar mijn eigen huisje ben ik daar tijdelijk mee gestopt.

Mensen kunnen je Instagram volgen waar je foto’s en fimpjes plaatst van brandweer, ambulance en politie; hoe ben je hier mee begonnen?
Het begon niet met Instagram maar op YouTube. Ik heb op de middelbare met iemand in de klas gezeten die toen foto’s en video’s maakte voor de brandweer in Amstelveen. Ook had hij een website waar hij een overzichtje gemaakt had van alle 112 meldingen met natuurlijk foto’s en video erbij.
Dit vond ik wel interessant. En toen ben ik zelf een kanaal begonnen, alleen bestond YouTube pas een paar jaar en het enigste wat ik had was een telefoontje met slechte kwaliteit camera erop. Nu ben ik compleet uitgerust met meerdere camera’s van hoge kwaliteit en ben ik naast mijn kanaal op YouTube ook te vinden op Instagram, Twitter en Facebook en ben ik nu meer gefocust op de incidenten zelf zoals ongevallen, branden en andere incidenten wat met 112-nieuws te maken heeft. Hier verdien ik ook een extra zakcentje mee!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?