Nederlandse dames Europees kampioen

Wat een adembenemende finale in het Pieter van den Hoogenband (in eigen persoon aanwezig) zwemstadion! De Nederlandse waterpolovrouwen hebben zich tot Europees kampioen gekroond na een zenuwslopende strijd tegen Spanje, die eindigde in een overwinning van 8-7. Een aantal Snippenleden hebben dit spektakel live kunnen zien in onze eigen Spetter, maar voor degene die er niet bij waren een klein verslagje:

 

De spanning was voelbaar in het volgepakte stadion terwijl de Nederlandse vrouwen, onder leiding van bondscoach Evangelos Doudesis, de reprise van de WK-finale van afgelopen zomer speelden. Het was een waar spektakel, een ‘All Star Game’, zoals de trotse coach het noemde.

 

In de eerste periode hield de Spaanse keepster Martina Terre Marti de Nederlandse aanvallers op afstand, en halverwege leidde Spanje met 2-0. Maar de Nederlandse ploeg liet zich niet uit het veld slaan. Twee minuten voor het einde van de eerste helft schoot Simone van de Kraats een strafworp raak, waardoor de spanning terugkwam. “Je weet dat het dicht bij elkaar blijft. Ik vond de wedstrijd vergelijkbaar met de WK-wedstrijd tegen Spanje in de poulefase”, aldus Simone.

 

De tweede periode was een show van onze keepster Laura Aarts, die de ene na de andere Spaanse doelpoging wist te keren. Het publiek leefde intens mee, en het gaf ons team vleugels. Kitty Lynn Joustra maakte vanaf de midvoorpositie gelijk, en even later bracht ze ons op voorsprong. Sabrina van der Sloot en Vivian Sevenich zorgden voor een voorsprong van 5-3.

 

Spanje toonde veerkracht en kwam terug tot 5-5, maar Lieke Rogge bracht met een prachtige goal de stand op 6-5. In het laatste kwart maakte Sabrina van der Sloot met een ‘panna’ de 7-6. Spanje kwam nog langszij met een speelster meer, maar zes seconden voor tijd schoot Bente Rogge de winnende treffer binnen. Een onvergetelijk moment dat door Bente als ‘bizar’ werd omschreven.

 

De doelpuntenmakers van Nederland waren Kitty Lynn Joustra (2), Sabrina van der Sloot (2), Simone van de Kraats (1), Vivian Sevenich (1), Lieke Rogge (1) en Bente Rogge (1).

 

Wat een prestatie van ons Nederlands waterpoloteam! Laten we samen genieten van deze historische overwinning en onze waterpolovrouwen feliciteren met hun welverdiende Europese kampioenstitel.

 

Voor de dames zelf was het feestje van korte duur, want na een korte tussenperiode is inmiddels het Wereldkampioenschap van start gegaan en (ook) daar hebben ze een titel te verdedigen!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?