HomeOver De Snippen

Zwemmen is een sport die in onze samenleving sinds jaar en dag een belangrijke plaats inneemt. Jong en oud kan het en doet het.

De Snippen, een vereniging die opgericht is in 1934. In een tijd waar jongens en meisjes, dames en heren nog gescheiden gingen zwemmen, met badpakken die nog mouwtjes en pijpen hadden. Deze zwemvereniging is uitgegroeid tot een volwassen zwemclub met een actief bestuur en een groot aantal actieve leden en vrijwilligers. Je kunt er leren zwemmen, trimzwemmen, waterpolo spelen, deelnemen aan wedstrijden en competitie.

De Snippen is een vereniging die samenwerkt met het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel. Daarnaast zijn de Snippen vaste gebruiker van het Meerbad in Abcoude en de Meerkamp in Amstelveen.

Al bijna 75 jaar maakt “de Snippen” deel uit van het sportgebeuren in Ouderkerk aan de Amstel en omliggende gemeenten, een sportgebeuren dat een belangrijk gegeven is in de Ouderkerkse gemeenschap en al vele bekende sporters heeft opgeleverd. Alhoewel “de Snippen” binnen het geheel van de sportorganisaties een qua omvang relatief kleine vereniging is, is het tegelijkertijd ook een rijke vereniging. Een rijke vereniging in die zin dat er, vooral de laatste jaren weer, een gestage stroom van nieuwe jeugdleden is ontstaan. Het was ook met trots dat de vereniging in 1992, 1993 en 1999 kon verhalen van uitstekende resultaten van de jeugdige waterpolors op de Nederlandse Kampioenschappen (achtereenvolgens een eerste plaats en tweemaal een tweede plaats !!).