Dadeltaart met kokos en volkorenbiscuit

Vooral lekker als beloning na een intensieve training!

Dadeltaart met kokos en volkorenbiscuit

IngrediĆ«nten 10 personen


250 gram ongezouten roomboter
100 gram walnoten
500 gram verse dadels zonder pit
2 eetlepels honing
200 gram volkoren biscuitjes/kaakjes
Kokosrasp
Optioneel: 2 eetlepels bruine basterdsuiker*

Verder heb je nodig


– Pan (slag groter dan steelpan)
– Mesje
– Snijplank
– Pollepel
– Cakeblik of schaal om de Dadeltaart in te laten stijven

deltaart met kokos en volkorenbiscuit

Bereidingswijze

1. Breek de volkorenbiscuitjes klein

2. Snijd de dadels in kleine stukjes

3. Hak de walnoten in kleine stukjes

4. Smelt de boter in de pan (steel pannetje is te klein, neem een grotere pan)

5. Als de boter gesmolten is voeg dan de dadels en de 2 eetlepels honing toe, roer dit 3 minuten door zodat de dadels zacht worden.

6.Voeg de walnoten en de gebroken volkorenbiscuitjes toe en roer het goed door en laat het een minuutje staan. Je merkt dat het een dik en vast mengsel is geworden en dat alles goed aan elkaar plakt.

7. Pak een taart- of cakeblik of schaal en schenk het mengsel hierin. Druk het goed aan, zodat alle zijkantjes goed bedekt zijn met het mengsel. Nu zet je het taartje 2 uurtjes in de koelkast. Zo zal het taartje goed hard worden en kan je er straks stukjes van snijden.

8. Gooi voor het serveren wat kokosrasp over de bovenkant van de taart. Dit ziet er leuk uit en de combinatie van de zoete dadel met de frisse kokos smaakt erg lekker.

Tip: Dadels zijn al behoorlijk zoet, maar om nog een meer karamel-achtige smaak aan je taartje te geven, kan je bij stap 2 een eetlepel bruine basterdsuiker gooien.

Kom jij zwemmen bij De Snippen?