Over De SnippenDe eerste zwemles in de Meerkamp na lang wachten.

9 juni 2020by Frank

Dat was even wennen!

Op 6 juni zijn de zwemlessen weer begonnen. Zwembad de Meerkamp was feestelijk versierd en de lesgevers waren er weer klaar voor.

 

Maar liefst 71 kinderen hadden zich aangemeld om weer te starten met de zwemlessen. Voor kinderen onder de 7 jaar mocht er één ouder mee naar binnen. Kinderen van 7 jaar en ouder gingen alleen het zwembad in en voor sommigen was dat best een beetje spannend! Hoe moet ik lopen? Waar moet ik me omkleden?

 

Er waren overal pijlen en wegwijs-kikkers om de looproute aan te geven en er waren veel Snippen-lesgevers om de weg te wijzen of uitleg te geven.

Ook de lessen waren een beetje anders. Lesgevers houden meer afstand van de kinderen en van elkaar. Vooral in het ondiepe was dat goed te merken want de lesgevers stonden nu op de kant in plaats van in het water.

Er waren een aantal assistenten die wel het water in mochten om de kinderen van dichterbij te helpen. Dit zijn junioren van 12 of 13 jaar, ervaren zwemmers die zelf bij de brevetten zwemmen en vaker meehelpen bij de lessen.

Sommige kinderen waren toch wel wat vergeten door de onderbreking van de lessenreeks de afgelopen maanden. Andere kinderen hebben duidelijk thuis geoefend. Maar alle kinderen hadden weer plezier in het water!

We zijn blij dat zoveel kinderen weer naar het zwembad zijn gekomen.

Komen jullie volgende week weer?

Tot de zomervakantie is er nog zwemles op:

13, 20 en 27 juni. Er is eind juni geen afzwemmen.

Na 27 juni is het zomervakantie en zijn er geen zwemlessen tot 5 september.

Hoe de lessen in september 2020 weer gaan starten, wordt eind augustus bekend gemaakt.