HomeWaterpolo

De waterpoloafdeling van de Snippen maakt gebruik van de volgende zwembaden:

  • Het Friendship Sports Centre in Amsterdam: trainingen voor alle teams op de dinsdag- en donderdagavond van september t/m april.
  • De Meerkamp, Amstelveen: thuiswedstrijden voor alle teams, op de zaterdag vanaf 19.30 uur.
  • Het Amstelbad, Ouderkerk: trainingen voor alle teams in de zomer op de woensdag en vrijdag van mei – september.

Tijdens de zomervakanties liggen de trainingen stil voor een periode van 6 weken. Tijdens de overige schoolvakanties gaan de trainingen gewoon door.

Extra trainingen
Op donderdag van 19.00-21.00 uur is er een extra training voor alle senioren waterpoloers. De kosten voor deze extra trainingen worden doorberekend aan de deelnemende leden. De trainingen zijn in het Friendship Sports Centre..

Competitie
Voor de start van de competitie ontvangen alle spelers een speelrooster. Afzeggen is eigenlijk verboden, het team rekent op alle spelers of speelsters. Eventueel afmelden voor de wedstrijd dient bij de coach/aanvoerder te gebeuren.

Vervoer
Voor het vervoer naar de uitwedstrijden wordt er door de coach/aanvoerder een rijrooster samengesteld. Vertrek bij uitwedstrijden vanaf de parkeerplaats bij het clubhuis de Spetter aan de Wethouder Koolhaasweg 8. Het vervoer gebeurt volgens het principe van rijden bij toerbeurt. Voor de thuiswedstrijden komen de spelers op eigen gelegenheid naar de Meerkamp.

Boetes
Indien een speler/speelster door de tuchtcommissie van de KNZB een boete wordt opgelegd dan is deze voor eigen rekening. Het is een team niet toegestaan om na afloop van een waterpolowedstrijd protest aan te tekenen over het verloop van de wedstrijd. Indien dit wel wordt gedaan, worden de financiële gevolgen doorberekend aan het gehele team.

Toernooien
De Snippen nemen jaarlijks deel aan verschillende waterpolotoernooien. De inschrijvingskosten voor de juniorenteams worden betaald door de vereniging. Overnachting, eten en drinken wordt georganiseerd door de vereniging. De kosten hiervan worden berekend aan de ouders. In het 2e weekend van september organiseren wij ons eigen Snippen Jeugdtoernooi waarbij honderden kinderen uit geheel Nederland overdag wedstrijden tegen elkaar spelen en ‘s avonds gezellig in het Amstelbad blijven slapen.