HomeZwemlesHet Zwem-ABC

zwemles2

Wij hanteren het Zwem-ABC van de Nationale Raad van de Zwemdiploma’s (NRZ). Deze ononderbroken opleiding bestaat uit drie diploma’s. Het A en B zijn als het ware opstapjes en met het C-diploma wordt de opleiding afgerond. Kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, zijn behoorlijk zwemveilig en vaardig genoeg om op een verantwoorde wijze te genieten van de vele vormen van vrijetijdsbesteding in, op en onder water.

Veiligheid en plezier staan bij ons voorop. De lesgroepjes zijn daarom klein en de begeleiding is intensief. We streven naar vaste lesgevers voor elk groepje. Voor een optimale begeleiding en veiligheid worden de groepjes in principe door minimaal twee lesgevers begeleid. Bij ons worden geen drijfmiddelen zoals zwembandjes of kurkjes gebruikt.

Voor het Zwem-ABC organiseren wij 2 keer per seizoen afzwemmen.(zie pagina ‘proef en afzwemmen’)

Elk kind is weer anders en leert anders, waardoor het niet van tevoren bekend is hoelang een kind nodig heeft om zijn of haar A, B en C-diploma te halen. Sommige kinderen hebben lange tijd nodig om de basis van de slagen onder de knie te krijgen, andere kinderen hebben meer moeite met het onderwater zwemmen. Daarnaast zijn er ook kinderen die alles met gemak doorlopen.

Onze ervaring leert dat in het algemeen geldt, hoe jonger een kind start met zwemles, hoe meer tijd hij of zij nodig zal hebben om de diploma’s te behalen. Om deze reden hanteren wij een minimum leeftijd van 4,5 jaar om te starten met leszwemmen.