HomeZwemlesProef en afzwemmen

afwemmen1Gedurende het zwemseizoen is er twee keer afzwemmen voor het Zwem-ABC en twee keer voor de Brevetten. De proef- en afzwemmomenten zijn terug te vinden in onze jaarplanning.

Proefzwemmen

De week voor het afzwemmen is er proefzwemmen. Bij De Snippen zijn alle kinderen die in het diepe bad zwemmen bevoegd om proef te zwemmen. Tijdens het proefzwemmen wordt bekeken of het niveau van de kinderen voldoende is om af te zwemmen. Wanneer een kind niet aanwezig is bij het proefzwemmen, kan het helaas ook niet afzwemmen.

Proefzwemmen doen wij alleen op zaterdagavond in De Meerkamp.

Het kan voorkomen dat de lesstof te veel is om in 45 minuten te beoordelen. In dat geval worden de lessen in de weken voor het proefzwemmen ook benut om het niveau van de kinderen te bekijken.

Na afloop van het proefzwemmen krijgen de kinderen te horen of ze mogen afzwemmen of dat ze nog iets langer moeten oefenen. De kinderen krijgen tevens een briefje mee waarop de beoordeling van de diverse onderdelen is af te lezen. Tevens is hierop aangegeven of het kind wel of niet mag afzwemmen.

afzwemmen2Afzwemmen

Als kinderen bij het proefzwemmen hebben laten zien dat ze aan alle eisen voldoen, mogen ze afzwemmen. Wij geven geen deelcertificaten of strepen niet op de diploma’s als er nog een enkele vaardigheid mist.

Over de organisatie van het afzwemmen zullen wij u tijdig informeren. Belangrijk is in ieder geval dat alle kinderen op tijd aanwezig zijn en de benodigde kleding mee hebben.

Vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom. Per kind mag één ouder beneden langs de badrand zitten. Eventuele andere aanwezigen zitten boven op de tribune.

Voor het diplomazwemmen brengen wij € 3,50 in rekening.

 

afzwemmen3