HomeZwemlesVrijwilligers

Alle lesgevers van onze vereniging zijn vrijwilligers. Dit houdt echter niet in dat de aanwezigheid vrijblijvend is. Elke week staan in principe dezelfde lesgevers rond de badrand om onze kinderen les te geven.

De meeste vrijwilligers hebben jarenlange ervaring met lesgeven. Binnen de vereniging houden wij de kwaliteit hoog door nieuwe lesgevers intern op te leiden. Ze draaien geruime tijd mee bij verschillende groepen waar een ervaren lesgever de les verzorgt. Tevens bieden wij de nieuwe lesgevers een mini-cursus aan waarbij de theorie van de zwemslagen wordt behandeld.

Daarnaast bieden wij de vrijwilligers de kans om een opleiding tot zweminstructeur te volgen bij de KNZB.

Veel van onze vrijwilligers zwemmen zelf ook al jaren bij De Snippen of hebben kinderen die dat doen. Een aantal lesgevers speelt waterpolo. Hierdoor kan het voorkomen dat zij niet aanwezig kunnen zijn bij de zwemles wanneer deze samenvalt met een wedstrijd.

Daarom hebben wij een aantal vaste invallers. Ook dit zijn ervaren zwemmers en oud-lesgevers.

Ook u als ouder kunt als (assistent)lesgever uw steentje bijdragen. Ervaring is geen vereiste aangezien wij intern voor begeleiding zorgen om u zo de vaardigheden van het lesgeven bij te brengen.

Naast de lesgevers hebben wij iedere zaterdag een gastouder bij de ingang van het zwembad. De gastouder zorgt ervoor dat ongenode gasten niet het zwembad of de kleedkamers betreden.

Ook zit er elke week een plasouder op de bank bij het ondiepe zwembad. Deze begeleidt de kinderen veilig naar de toiletten en terug naar het juiste badje.

Heeft u genoeg van die warme tribune en wilt u ook iets bijdragen aan de zwemles van uw kind? Neem dan contact op met de zwemcommissie over assisteren bij de lessen of een incidentele bijdrage leveren als gast- of  plasouder (zie pagina ‘Contact‘).