Van de voorzitter april 2019

Vanochtend een rondje langs de velden gedaan. Lekker om met een lentezonnetje naar het altijd groene gras van de buren gaan kijken. Vanaf mijn balkon was het dankzij de kale takken goed te zien dat Arthur van Schie een prima coach is. Voetbal, leszwemmen of waterpolo: met gemak, overtuiging en enthousiasme begeleidt hij de kinderen bij hun sport. “Tim, Tim, Tim”, hoor ik de voetballertjes roepen terwijl ze voorafgaand aan de wedstrijd een rondootje spelen. Meteen weer een ideetje opgedaan voor de training voor komende week. 

Op het veld kietelt een zonnetje op mijn bolletje en ga ik op bezoek bij SV Ouderkerk. Normaal kom ik hier alleen maar tijdens de Jeugdolympiade. Jammer dat deze dit jaar niet doorgaat. Het Oranjecomite geeft aan dat er te weinig kinderen (vorig jaar een kleine 200) meedoen en dat er te weinig vrijwilligers mee willen helpen. De Snippen had vorig jaar twee teams en heeft al jaren een clubje Jeugdolympiade-vrijwilligers klaar staan. Ik vraag me af wat de echte argumenten zijn. Vanuit SV Ouderkerk wordt aangegeven dat er geen kantinevrijwilligers te vinden zijn om biertjes, frietjes en snoepzakjes te verkopen. Lukt het echt niet om een aantal vrijwilligers te vinden uit een vereniging met 900 leden en daarmee een traditie levend te houden? Volgens de website van SV Ouderkerk wordt de accommodatie ook ter beschikking gesteld voor de Jeugdolympiade. Laten we er de schouders onderzetten dat het een eenmalige misser is en dat er volgend jaar weer een Jeugdolympiade wordt gehouden. 

Al peinzend loop ik verder naar de Vosjes. Ik heb een kleine Snip beloofd te komen kijken naar haar wedstrijd. Tessa Nieuwenburg gaat als een Nollie in de dop over het veld, als eerste in de verdediging en als eerste in de aanval. Leuk om te zien dat bewegen op het droge een stuk makkelijker gaat dan voortbewegen in het water. Ook Tim en Arthur nog even van dichtbij bekeken op het veld, kinderen zien er in een voetbalpakkie toch groter en flinker uit dan in zwemkleding. Waarschijnlijk denken ze iets soortgelijks als ze me aantreffen zonder rood/zwart Snippentenue.


Meteen even doorgelopen naar het Amstelbad waar een vrijwilliger aan de slag is met het schilderen van de toren. Wat is het toch een mooie locatie en wat is het zonnetje altijd nét een tikkie lekkerder als je in het Amstelbad loopt. De kuipen zijn nog leeg, het veld is al een keer gemaaid, er staan nieuwe struiken in de perken en de organisatie werkt weer naar een start op zondag 28 april. Welke Snippen zullen er dit jaar gaan werken in het Amstelbad?

Zaterdag 13 april is het de kluszaterdag in het Amstelbad. Met een aantal Snippen nemen we het Klimfort onder handen en assisteren we bij voorkomende klussen. Vele handen maken licht werk, meldt je om 10.00 uur bij de Spetter en we gaan onze handen laten wapperen. Op de foto de Bert Siebeling, de eerste badmeester van het Amstelbad samen met Trees Spaapen, allesdoener bij het Amstelbad tijdens de opening van het Amstelbad in 2018 met in hun handen de foto van de opening in 1968.

De voorverkoop is op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april. Klussen en kopen met korting, hoe mooi kan je het krijgen? Zondag 28 april om 14.00 wordt het zwemseizoen geopend met het kwartjesduiken. Eerste prijs een abonnement. Woensdag 1 mei beginnen de trainingen in het Amstelbad. Vorig jaar hadden we een prachtige zwembadzomer. Zo extreem als toen hoeft het niet echt, maar een mooie zwembadzomer is een wens voor leuk en gezellig Amstelbad en Spetterseizoen.

Snippen komen elkaar dit jaar niet tegen op de Jeugdolympiade maar wel tijdens de Koningsnacht, Kermis en Tonknuppelen. Vorig jaar was Marcel Kempers een winnaar met het Snippenteam. 

Donderdag 25 april vanaf 16.00 uur is de inschrijving. Jeroen Albers is het ongekroonde rayonhoofd van de Snippen. Meldt je aan bij Jeroen en laten we de Snippeneer hooghouden en streven naar het winnende pluchen katje.

Samen met Linda Korrel, Sylvia van der Marel en Kevin Higgins hebben we de afgelopen periode de minicursus Snippenles geven aan onze nieuwste lesgevers. Twee theorieavonden en twee praktijkavonden. Met een nieuwe versie van het cursusboek geven we de lesgevers een basis voor lesgeven. De praktijklessen maken het duidelijk wat water me je doet. De stapsgewijze methodiek van aanleren van de bewegingen en de foutanalyse en verbeteraanpak maken deze lessen tot een succes.

Laatste rondje: tijdens de ledenvergadering op 3 november 2016 was ik afredend en herkiesbaar. Ik heb toen gezegd dat ik nog éénmaal een periode van drie jaar voorzitter van de Snippen wilde zijn. Voor je het weet is het november 2019 en ben ik dus aftredend en niet-herkiesbaar. Ik blijf Snip, alleen geen bestuursSnip. Heb je een idee, ken je een kandidaat of wil er over nadenken? Laat het horen. 

Veel plezier in het zwembad,

Dick Schwegler ~ maart 2019

Kom jij zwemmen bij De Snippen?