https://www.snippen.nl/wp-content/uploads/2023/05/IMG_5985-scaled.jpg

Zwemles

bij De Snippen

De Snippen geeft elke zaterdagavond tussen 18.00 en 19.30 uur zwemles in de Meerkamp te Amstelveen. De zwemles duurt 45 minuten, de groepjes zijn klein en de begeleiding is intensief. Elk groepje heeft een eigen kleur en vaste lesgevers. Voor een optimale begeleiding en veiligheid worden de groepjes door minimaal twee lesgevers begeleid. Bij de Snippen worden geen drijfmiddelen gebruikt zoals zwembandjes en kurkjes.

Na het behalen van A, B en C kunnen de kinderen bij de Snippen blijven om hun Snippenbrevetten te halen. Bokje, Poelsnip, Houtsnip, Watersnip en Goudsnip zijn de diploma’s die gehaald kunnen worden. Bij de lessen hiervoor leren kinderen hun zwemslagen te verbeteren, zoals bij borst- en rugcrawl. Ze leren ook nieuwe slagen, zoals de vlinderslag. Ze werken aan hun conditie. Daarnaast worden vaardigheden aangeleerd als zwemmend redden, popduiken, waterpolotechnieken, plankspringen en -duiken en survivaltechnieken. De brevetten hebben een opbouw in zwemafstand en vaardigheden.

Voor de zwemles bestaat een wachtlijst. Kinderen kunnen starten vanaf 4,5 jaar. Ouders kunnen hun kinderen aanmelden vanaf de leeftijd van 3,5 jaar via het online inschrijfformulier.

Zwemles bij de Snippen is altijd zwemplezier! De Snippen beschikt over de officiële licentie Zwem-ABC.

Heb je vragen over je lidmaatschap? Mail dan naar ledenadministratie@snippen.nl.

Algemene Informatie

Lestijden:

Zaterdagavond het eerste lesuur, van 18:00 uur tot 18:45 uur, bestaat uit de volgende groepen:

Ondiepe bad: Rood, Groen en Wit

Diepe bad: A (Bruin, B en C

Het tweede lesuur, van 18:45 uur tot 19:30 uur, bestaat uit de volgende groepen:

Ondiepe bad: Blauw en Geel

Diepe bad: Brevetten en het Sterrenteam

De kinderen mogen 5 minuten voor aanvang van de zwemles de zwemzaal in. Zij nemen dan rustig plaats op de bank in de hoek bij het ondiepe bad. De eerste les mogen ouders mee het zwembad in en gedurende de les beneden blijven zitten. De volgende lessen nemen de ouders boven plaats, op de tribune. Indien u niet plaatsneemt op de tribune, informeer uw kind of de lesgever hierover en eventueel andere ouders op de tribune. Bij ziekte of ongelukjes is dan bekend dat u er niet bent.

 

Badkleding

Kinderen hebben veel aandacht nodig voor het leren van de zwemslagen en het is prettig als zij niet gehinderd worden door loszittende haren of afzakkende badkleding. Daarom adviseren wij om de volgende aandachtspunten in acht te nemen:

  • Badpakken zijn voor meisjes het meest praktisch. Deze zitten stevig en zakken niet af bij het duiken of onder water zwemmen.
  • Lange zwembroeken (shorts) maken het zwemmen erg zwaar. Wij adviseren daarom een strakke zwembroek.
  • Haren die in de ogen hangen zijn erg onhandig, Daarom adviseren wij om de haren van uw kind met een elastiekje bij elkaar te binden tijdens de zwemles of een badmuts te dragen
  • Tijdens het Zwem-ABC ligt de nadruk op veiligheid en watergewenning. Het zwemmen met brilletjes is daarom niet toegestaan. De kinderen zullen leren om onder water te kijken en zicht te oriënteren.

 

Ouderzwemmen

1 of 2 keer per aar is er ouderzwemmen. Het moment waar kinderen vaak naar uitkijken: een van hun ouders mag meedoen met de zwemles! De kinderen kunnen dan van dichtbij laten zien hoe goed ze hun best doen en ouders kunnen eens ervaren dat het nog niet zo gemakkelijk is om goed te drijven, door het gat te zwemmen of een goede borstcrawl te laten zien.

We hopen dat alle kinderen iemand meenemen en daarom vragen we iedereen om voor het eerste lesuur na het omkleden even met de kinderen in de kleedkamers te wachten. De ruimte bij de douches raakt anders overvol. Komt u voor het tweede lesuur, dan kunt u samen met uw in de gewoon op de bank plaatsnemen, Bent u als ouders zelf verhinderd? Opa, oma, of een grote broer of zus zijn ook welkom. Vanwege de beperkte ruimte in de badjes en banen is er helaas maar 1 begeleider per kind toegestaan.

Jaarplanning

Elk seizoen maken wij een jaarplanning. Hierop staan de afzwemdata, wanneer er geen zwemles is of wanneer een speciale activiteit gepland is.

De jaarplanning is terug te vinden onder het kopje Jaarplanning

Tijdens de schoolvakanties (met uitzondering van de zomervakantie) is er gewoon zwemles, tenzij de zaterdag een feestdag is.

Ziekte

Voor het aanleren van de zwemslagen en het opbouwen van de conditie is het belangrijk dat er continuïteit zit in de aanwezigheid bij de zwemlessen. Het kan natuurlijk voorkomen dat een kind een keer ziek is. Mocht het zo zijn dat een kind enkele weken niet naar zwemles kan komen, dan stellen het zeer op prijs als wij hiervan op de hoogte gesteld worden. (zwemles@snippen.nl)

Afzwemmen

Gedurende het zwemseizoen is er twee keer afzwemmen voor het Zwem-ABC en twee keer voor de Brevetten. De proef- en afzwemmomenten zijn terug te vinden in onze jaarplanning.

Gedurende het zwemseizoen is er twee keer afzwemmen voor het Zwem-ABC en twee keer voor de Brevetten. De proef- en afzwemmomenten zijn terug te vinden in onze jaarplanning.

De week voor het afzwemmen is er proefzwemmen. Bij de Snippen doen alle kinderen die in het diepe bad zwemmen mee aan het proefzwemmen.

Tijdens het proefzwemmen wordt bekeken of niveau van de kinderen voldoende is om af te zwemmen.

Wanneer een kind niet aanwezig is bij het proefzwemmen, kan het helaas ook niet afzwemmen.

Het kan voorkomen dat de lesstof te uitgebreid is om in 45minutente beoordelen. In dat geval worden de lessen in de weken voor het proefzwemmen ook benut om het niveau van de kinderen te bekijken.

Na afloop van het proefzwemmen krijgen de kinderen te horen of ze een week later mogen afzwemmen. De kinderen krijgen een briefje mee waarop vermeld staat of hij of zij mag afzwemmen.

https://www.snippen.nl/wp-content/uploads/2015/05/zwemles2.jpg
https://www.snippen.nl/wp-content/uploads/2021/12/voorzitter2.jpg
https://www.snippen.nl/wp-content/uploads/2015/05/afzwemmen2.jpg

Proefzwemmen

Over de organisatie van het afzwemmen zullen wij u tijdig informeren. Belangrijk is in ieder geval dat alle kinderen op tijd aanwezig zijn en de benodigde kleding mee hebben.

Vaders. Moeder, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom. Per kind mag één ouder beneden langs de badrand zitten. Eventuele andere aanwezigen zitten boven op de tribune.

Voor het diplomazwemmen brengen wij € 5,50 in rekening per keer dat een kind afzwemt.

Lees hier alles over lessen, lintjes en exameneisen
Bekijk hier onze jaarplanning voor de zwemlessen

Kom jij zwemmen bij De Snippen?