Algemene informatie

Lestijden

Zaterdagavond het eerste lesuur, van 18:00 uur tot 18:45 uur, bestaat uit de volgende groepen:

Ondiepe bad: Rood, Groen en Wit

Diepe bad: A (Bruin, B en C)

Het tweede lesuur, van 18:45 uur tot 19:30 uur, bestaat uit de volgende groepen:

Ondiepe bad: Blauw en Geel

Diepe bad: Brevetten en het Sterrenteam

De kinderen mogen 5 minuten voor aanvang van de zwemles de zwemzaal in. Zij nemen dan rustig plaats op de bank in de hoek bij het ondiepe bad. De eerste les mogen ouders mee het zwembad in en gedurende de les beneden blijven zitten. De volgende lessen nemen de ouders boven plaats, op de tribune. Indien u niet plaatsneemt op de tribune, informeer uw kind of de lesgever hierover en eventueel andere ouders op de tribune. Bij ziekte of ongelukjes is dan bekend dat u er niet bent.

 

Badkleding

Kinderen hebben veel aandacht nodig voor het leren van de zwemslagen en het is prettig als zij niet gehinderd worden door loszittende haren of afzakkende badkleding. Daarom adviseren wij om de volgende aandachtspunten in acht te nemen:

  • Badpakken zijn voor meisjes het meest praktisch. Deze zitten stevig en zakken niet af bij het duiken of onder water zwemmen.
  • Lange zwembroeken (shorts) maken het zwemmen erg zwaar. Wij adviseren daarom een strakke zwembroek.
  • Haren die in de ogen hangen zijn erg onhandig, Daarom adviseren wij om de haren van uw kind met een elastiekje bij elkaar te binden tijdens de zwemles of een badmuts te dragen
  • Tijdens het Zwem-ABC ligt de nadruk op veiligheid en watergewenning. Het zwemmen met brilletjes is daarom niet toegestaan. De kinderen zullen leren om onder water te kijken en zicht te oriënteren.

 

Ouderzwemmen

1 of 2 keer per aar is er ouderzwemmen. Het moment waar kinderen vaak naar uitkijken: een van hun ouders mag meedoen met de zwemles! De kinderen kunnen dan van dichtbij laten zien hoe goed ze hun best doen en ouders kunnen eens ervaren dat het nog niet zo gemakkelijk is om goed te drijven, door het gat te zwemmen of een goede borstcrawl te laten zien.

We hopen dat alle kinderen iemand meenemen en daarom vragen we iedereen om voor het eerste lesuur na het omkleden even met de kinderen in de kleedkamers te wachten. De ruimte bij de douches raakt anders overvol. Komt u voor het tweede lesuur, dan kunt u samen met uw in de gewoon op de bank plaatsnemen, Bent u als ouders zelf verhinderd? Opa, oma, of een grote broer of zus zijn ook welkom. Vanwege de beperkte ruimte in de badjes en banen is er helaas maar 1 begeleider per kind toegestaan.

Jaarplanning

Elk seizoen maken wij een jaarplanning. Hierop staan de afzwemdata, wanneer er geen zwemles is of wanneer een speciale activiteit gepland is.

De jaarplanning is terug te vinden onder het kopje Jaarplanning

Tijdens de schoolvakanties (met uitzondering van de zomervakantie) is er gewoon zwemles, tenzij de zaterdag een feestdag is.

Ziekte

Voor het aanleren van de zwemslagen en het opbouwen van de conditie is het belangrijk dat er continuïteit zit in de aanwezigheid bij de zwemlessen. Het kan natuurlijk voorkomen dat een kind een keer ziek is. Mocht het zo zijn dat een kind enkele weken niet naar zwemles kan komen, dan stellen het zeer op prijs als wij hiervan op de hoogte gesteld worden (via zwemles@snippen.nl).

Kom jij zwemmen bij De Snippen?