Afzwemmen

Proefzwemmen

Gedurende het zwemseizoen is er twee keer afzwemmen voor het Zwem-ABC en twee keer voor de Brevetten. De proef- en afzwemmomenten zijn terug te vinden in onze jaarplanning.

De week voor het afzwemmen is er proefzwemmen. Bij de Snippen doen alle kinderen die in het diepe bad zwemmen, mee aan het proefzwemmen.
Tijdens het proefzwemmen wordt bekeken of het niveau van de kinderen voldoende is om af te zwemmen.
Wanneer een kind niet aanwezig is bij het proefzwemmen, kan het helaas ook niet afzwemmen.

Het kan voorkomen dat de lesstof te uitgebreid is om in 45 minuten te beoordelen. In dat geval worden de lessen in de weken voor het proefzwemmen ook benut om het niveau van de kinderen te bekijken.

Na afloop van het proefzwemmen krijgen de kinderen te horen of ze een week later mogen afzwemmen. De kinderen krijgen een briefje mee waarop vermeld staat of hij of zij mag afzwemmen.

Afzwemmen

Over de organisatie van het afzwemmen zullen wij u tijdig informeren. Belangrijk is in ieder geval dat alle kinderen op tijd aanwezig zijn en de benodigde kleding mee hebben.
Vaders. Moeder, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom. Per kind mag één ouder beneden langs de badrand zitten. Eventuele andere aanwezigen zitten boven op de tribune.
Voor het diplomazwemmen brengen wij € 5,50 in rekening per keer dat een kind afzwemt.

Kom jij zwemmen bij De Snippen?