Van de voorzitter – januari 2017

Op papier hebben we er een punt achter gezet. Met het uitbrengen van de allerlaatste papieren editie van de Armslag in december 2016 is een tijdperk afgesloten.

Vroeger had je als Snippenlid een papieren inschrijfformulier, je kreeg een papieren lidmaatschapskaart, als de contributie was betaald kwam er een betalingsbewijsje in het hoesje van je lidmaatschapskaart. Dit laatste is maar een kort leven beschoren gebleven. Men vond het blijkbaar toch iets te confronterend om op deze manier zo duidelijk een onderscheid te maken tussen contributie voldaan/niet voldaan. Voorafgaand aan een polowedstrijd kreeg je van de aanvoerder een papieren uitnodiging voor de wedstrijd. De kaart was voorgedrukt, de wedstrijd gegevens werden door de aanvoerder/coach ingevuld. Voor activiteiten werden er papieren formulieren uitgedeeld met antwoordstrookjes. De Armslag was een papieren verenigingsorgaan met nieuws, mededelingen, oproepen en verslagen. Er moet in die jaren flink wat papier doorheen gegaan zijn, dat er nog bomen staan mag een wonder heten. De papierkringloop werd voltooid door het ophalen van oud-papier door de sportverenigingen van Ouderkerk. Marcel Schwegler was de grote organisator achter de SOP (stichting oud papier) en samen met Hans Leendertse de gewichtige papierstampers in de container.

De digitale Snip

Nieuwe Snippen melden zich digitaal aan via de website. De ledenadministratie gaat digitaal. Spelers hebben een digitale spelerspas, de wedstrijden worden digitaal vastgelegd. Aanvoerders sturen digitale de wedstrijdroosters, spelers en ouders checken via de Sportlinked app de wedstrijden, uitslagen en standen. Teams maken gebruik van what’s app groepen om elkaar op de hoogte te houden. In verschillende samenstellingen worden er flink wat berichten verstuurd voorafgaan aan een wedstrijd. Hoe laat moeten we nu eigenlijk spelen, ik vraag het aan Jan. Hoe laat moeten we vertrekken? Wie spelen er wel? Wie gaat er rechtstreeks? Ik heb mijn vinger tussen de deur gehad. Gelukkig is het links en kan ik toch spelen. O, ik rij toch maar niet mee, want na afloop ga ik door naar een feestje. Wie heeft er een cap voor me? Het is nu nog morgen maar is het vanavond niet te glad om te rijden? Wie wil me opkomen halen? Waar is de ingang van het zwembad? Ik kan de parkeergarage niet meer in? We hebben gewonnen! En dat is dan nog de app-groep waar ik als coach in zit. Ga er maar van uit dat er sub-app groepjes zijn. Als ik even mijn gedachte de vrije app-loop laat gaan kom ik op een groep voor iedereen met coach, een groep voor iedereen behalve de coach, een groep voor spelers uit het dorp, een groep voor spelers buiten het dorp, een groep voor spelers uit het dorp die samen naar de training rijden, een groep voor de moeder-spelers, een groep voor de jongste spelers, een groep voor de verjaardagvierders, een groep voor de geboortevierders, een groep voor de teamuitjes en een groep voor het geval dat we iets over het hoofd hebben gezien.

De digitale Armslag

Een bron van informatie, inspiratie en vermaak. Het gaat allemaal razendsnel in een paar klikken weet de hele groep het. Een nieuwsbrief van de Snippen mag dezelfde snelheid krijgen. Samengesteld door enthousiaste Snippen met gevoel wat er speelt in de club. Spelers, lesgevers, trainers, commissieleden en bestuursleden die informatie willen delen. Niet meer wachten tot de krant uit komt maar snel reageren naar de redactie van de digitale Armslag. Het is toch mooi nieuws om te mogen te kunnen lezen dat Fleur het eerste officiële Snippendoelpunt van 2017 heeft gemaakt! Fleur klaagde over het frisse water in het Sportfondsenbad en zwom zich meteen vanaf het eerste fluitsignaal warm en scoorde na 27 seconden in de eerste periode het eerste doelpunt. Leuk om te lezen, dan moet het ook worden verteld en gedeeld. Hoe waren de wedstrijden van Ruurd, Andries, Jan en Mark? Wie gaf het eerste rondje van 2017 in de Spetter?

De redactie van de digitale Armslag (Heleen, Frank, Anouk en Bryony) staan klaar om er iets moois van te maken. Snippenleden: doe mee en deel je informatie zodat we een mooie nieuwsbrief en een mooie en levendige website krijgen.

Veel plezier in het zwembad,

Dick Schwegler ~ januari 2017

Armslag berichten januari 2017

[x_recent_posts type=”post” count=”20″ offset=”” category=”armslag-januari-2017″ orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”true” fade=”false”]

Kom jij zwemmen bij De Snippen?