Van de voorzitter maart 2017

Van de voorzitter

Het is een drukte van belang in en rondom het zwembad. De winter is echt definitief het land uit. Ik verwacht dat alleen Marcel Kempers nog als laatste Snip over een week of drie gaat skiën.

Dan is het allang weer rokjesdag geweest en zitten Niels en Sjors achter hun zonnebril te genieten van de lente. Met een brede blik voor de flora in het algemeen en de fauna in het bijzonder. Ook de Snippendames flaneren langs straten en pleinen. Met een groot aantal Snippendames achter de kinderwagen. Het is echt lente. Als coach van dames 2 is het constant druk in de babykamer. Iris en Diana zijn inmiddels bevallen van hun zonen respectievelijk Nando en Ayden. De kraamcadeautjes app maakt overuren bij de Snippen. In blijde verwachting zijn Elvira, Monique en Janneke mag ik in dit geval ook wel noemen. Joost is de eerste Snip van deze generatie met een derde ster achter zijn naam. De liefde voor het shirt van Ajax brengt Joost tot deze prestatie.

Zaterdag 11 maart was het nog even flink winter in de Meerkamp. Het mannenvlaggenschip van de Snippen liep ernstige averij op in de wedstrijd tegen KZC. In het eerste partje was er geen vuiltje aan de lucht. De aanval liep gesmeerd, ballen werden krachtig gespeeld, de midvoor werd passend aangespeeld en de schoten waren trefzeker. Vooral een backhand van Remco was formidabel. De keeper gelooft nog steeds niet dat die bal geschoten is.

Ook zonder Niels en Sjors, die rokjesdag aan het promoten waren in de Franse Alpen, zou het moeten lukken vanavond. En toen liep Ruurd naar beneden, zijn vrouw ging naar huis met haar eigen uitblinker van Heren 2 en Ruurd wilde het spelletje vanaf de waterrand volgen. “Als het al na één partje 7-0 staat, dan kan het niet anders dan dat er nog meer spektakel gaat volgen”. Met deze woorden ging hij naast me zitten. Klaar voor nog drie mooie partjes.

Spektakel volgde, maar niet op de manier die we als neutrale Snippensupporter voor ogen hadden. Of je moet Kim heten, dan was het een droomscenario dat voor je ogen ontrolde. De mannen van coach Arnold te Beek verloren de grip op de wedstrijd, KZC besloot niet te buigen en beetje bij beetje kwam KZC terug in de wedstrijd. De Snippen lieten los waar ze juist hadden moeten doorbijten. Keeper Kevin, die zo vaak het team in de wedstrijd wist te houden, kreeg het ook niet voor elkaar. KZC overtroefde De Snippen en waren met 14-16 winnaar van deze pot.

In de kleedkamer was het ijzig. Je verwacht dat de teamspelers thuis bij moeder-de-vriendin chagrijnig met een zak chips op de bank gaan liggen en de confrontatie met teamspelers, coach en wijsneuzen uit de weg gaan. Niet bij de Snippen. Na zo’n jankwedstrijd ga je met z’n allen naar de Spetter, zet de TV aan, kijkt voetbal, drinkt een paar biertjes, wil je niet praten over de wedstrijd, drink je nog een paar biertjes, praat je stiekem toch over de wedstrijd en dan begint de winter toch langzaam weer plaats te maken voor de lente.

Volgende week heren 1 tegen de Futen. Nog stimulans nodig?

De lente brengt ons ook weer richting Amstelbad en allerlei leuke activiteiten. Om vooral niets te missen volgt hier een overzicht:

  • Maandag 27 maart         laatste maandagtraining Friendshipcentre
  • Dinsdag 25 april             laatste dinsdagtraining Friendshipcentre
  • Donderdag 27 april        KONINGSDAG met o.a. Jeugdolympiade voor de Snippen
  • Zaterdag 29 april Ton    knuppelen om 16.30 uur. Winnen de Snippen weer?
  • Zaterdag 29 april            Amstelbad gaat open om 14.00 met Kwartjesduiken
  • Woensdag 3 mei             eerste buitentraining in het Amstelbad
  • Rommelmarkt Kurk      vrijdag 26-27 mei
  • Snippenbarbecue           zaterdag 13 mei
  • Nacht van het Amstelbad vrijdag 16 – zaterdag 17 juni

 

Veel plezier in het zwembad,

Dick Schwegler ~ maart 2017

Armslag berichten maart 2017

[x_recent_posts type=”post” count=”20″ offset=”” category=”armslag-maart-2017″ orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”true” fade=”false”]

Kom jij zwemmen bij De Snippen?