Eindelijk weer onder de 15!

Het nieuwe seizoen is weer begonnen, met dit jaar eindelijk weer een jeugdteam onder de 15jr, volledig bestaande uit Snippen! Het was even zwoegen om dit voor elkaar te krijgen, maar is ons toch gelukt! Aan mij dit jaar de schone taak om dit team te coachen; gelukkig ken ik een groot deel van hen al uit jongere teams.

Het seizoen werd dit jaar zoals gebruikelijk geopend op het Snippen toernooi: o. 13 werd naar de overwinning geschreeuwd, het was zoals altijd op zaterdagavond gezellig rondom het kampvuur bij ome Dries en ’s nachts in de grote tent vond er een hevig aardbeiengevecht plaats (ik moet er nog even over nadenken of ik volgend jaar weer blijf slapen hoor…). Al met al, zat de sfeer er direct al goed in! Wat een gezellig team is o.15 en wat kunnen ze kletsen, die monden staan niet stil!

Al voor de start van het seizoen bleek hoeveel zin iedereen er in had; er werd smachtend uitgekeken naar de start van de trainingen, maar dit enthousiasme stopte niet bij de teamleden zelf, ook ouders werden aangestoken. Zo is o. 15 dit jaar de trotse eigenaar van de enige echte Snippen-tas, gesponsord door het werk van Dewi. U begrijpt, hier maken wij menig Snip jaloers mee.

Ook in de team-app gaat het helemaal los. Na de eerste wedstrijd werd duidelijk dat er hard gewerkt moet worden om een beetje mee te komen op het niveau van deze competitie. Ouders opperen ideeën om ervoor te zorgen dat ze meer kunnen zwemmen, maar ook binnen de jeugd zelf is er een groepje ontstaan die buiten de trainingen om gaan banenzwemmen voor de conditie. Hoe fijn is het om als coach zo’n meedenkend en gemotiveerd team te hebben! Ik ben in ieder geval heel blij met deze initiatieven. De komende tijd zullen we ons gaan focussen op spelinzicht en verschillende tactieken ontwikkelen zodat we in de loop van het seizoen steeds leuker gaan waterpoloën en hopelijk genoeg weerstand kunnen bieden aan de tegenstander. Wellicht gaan we dan ook punten pakken?

Ik heb er in ieder geval veel zin in! Mocht u dit team willen zien spelen? Check dan het speelrooster en kom ons aanmoedigen!

Tatjana (coach o. 15)

Kom jij zwemmen bij De Snippen?