Van de voorzitter Jan/Feb 2019

Zaterdag 5 januari begon het nieuwe jaar voor onze allerkleinste Snippen met de zwemles in De Meerkamp. Alsof er geen feestdagen geweest waren stapten leskinderen en lesgevers enthousiast het water in. 

Dorian liet zijn leskinderen bij wit als enige “oliebollenzwemmen” middels enkele stevige banen en rondjes zwemmen in het ondiepe en in het “ijsberenbad-diepe”. Ook bij zijn brevettengroepje werd tot mijn grote tevredenheid deze term gebezigd. Goed dat er tradities zijn die worden doorgegeven. Bij C heeft Kevin een aardig groepje assistenten in het water liggen en krijgen de leskinderen van meerdere kanten advies, goede voorbeelden en bijsturing. Mooi om Laura (10 jaar) als een echte zwemjuf in de dop te horen roepen: “maak je lang” terwijl ze met een leskindje meezwemt.  Als dat langmaken er eenmaal inzit en kinderen doorhebben dat ze op deze manier mooi en makkelijk door het water glijden hebben de lesgevers een blije blik.

Zaterdag 2 februari is er proefzwemmen voor ABC en brevetten. Alle kinderen vanaf bruin mogen meedoen aan het proefzwemmen. Na afloop ontvangen de kinderen een briefje als ze mogen afzwemmen op 9 februari. Het afzwemmen is voor ABC om 18.00 uur en voor de brevetten om 19.30 uur.

Zondag 6 januari hebben we met een aantal Snippen het nieuwe jaar gevierd op de nieuwjaarsreceptie in De Spetter. Voorzien van bubbels en knabbels hebben we stilgestaan bij het afgelopen Snippenjaar in beeld en woord. De Snippentrofee 2019 voor “Snip van het jaar” is door de Snip van vorig jaar Cees Bellaar uitgereikt. In een passende aanloop waarin hij de kwaliteiten van Snip van het jaar 2019 op een rijtje zette maakte hij uiteindelijk de envelop open waarin de naam van Tatjana Wit op het plaatje prijkte.

Tatjana heeft zich vanaf haar entree in de club in mei 2013 ontwikkeld tot een echte Snip. Dames 1 was blij met de speelster die er ineens als een geschenk uit de waterpolohemel in het water van het Amstelbad plonsde en plaats nam onder de lat. Keeperstrainingen samen met Marianne, Jane en Kevin door Arthur en Arnold maakte dat Tatjana een fikse groei doormaakte en zich ontwikkelde tot een betrouwbare sluitpost bij Dames 1. Bij de Snippen doe  je meer dan alleen maar in het water liggen is de slogan en ook Tatjana pakte al snel taken op in de clubhuiscommissie, bij het Snippentoernooi, trainer van pupillen en heren 3-4 en dankzij haar studie als fysiotherapeut zijn ook vele Snippen door haar te grazen genomen. In 2018 is Tatjana ook nog trainer/coach van onder 15 jaar geworden en is zij de motor achter dit gezellige en steeds beter presterende team. Gefeliciteerd Tatjana en nog heel veel plezier bij de Snippen.

In de week van Blue Monday hebben we als Snippen ook een tik te verwerken gekregen. Na lang wikken en wegen is met pijn in hoofd en hart het eerste damesteam van de Snippen teruggetrokken uit de lopende competitie. Dit seizoen begonnen met een smalle basis maakten een blessuregolf en afwezigheid vanwege studieredenen het niet langer mogelijk om een team in het water te houden. Het is de tweede keer in mijn Snippenloopbaan dat dit gebeurd. Een sportieve deceptie voor onze dames en speciaal voor de dames die overblijven. Ik hoop dat de dames blijven trainen en dat we allen vooruit gaan kijken om het damesarsenaal te versterken en ook voor onze jongste meidenSnippen een plek in het water te houden.

Laatste rondje: tijdens de ledenvergadering op 3 november 2016 was ik afredend en herkiesbaar. Ik heb toen gezegd dat ik nog éénmaal een periode van drie jaar voorzitter van de Snippen wilde zijn. Voor je het weet is het november 2019 en ben ik dus aftredend en niet-herkiesbaar. Op een ledenvergadering is niet iedereen aanwezig dus bij deze via deze weg een oproep aan alle Snippen om te gaan denken aan een nieuwe voorzitter. Net als onder andere Tatjana heb ik meerdere taken en functies binnen de club, ik blijf gewoon bij De Snippen alleen niet meer in het bestuur.

Veel plezier in het zwembad,

Dick Schwegler ~ januari 2019

Kom jij zwemmen bij De Snippen?