Vanuit de zwembaden

Amstelbad

Er wordt druk gewerkt in het Amstelbad!

Ook tijdens de Corona-uitbraak gaan de werkzaamheden om het Amstelbad weer klaar te maken voor het zomerseizoen gewoon door. Natuurlijk wel met inachtneming van alle maatregelen. 

Op dit moment is de onderhoudsploeg bezig met kleine reparaties, het bijhouden van het groen in en om de baden en het mooie grasveld waar we dankbaar gebruik van maken tijdens de Nacht van het Amstelbad en het inmiddels beroemde Snippentoernooi in september. Manager Bart stelt alles in het werk om open te kunnen zodra het mag en het bestuur vergadert frequenter om zo een vinger aan de pols te houden en in te kunnen springen op de actualiteit.

Wat nu opvalt als je het (nog lege) zwembad betreedt is dat het hele zwembad een nieuwe coating heeft gehad, met dank aan firma Kreeft. Hierdoor ziet de hele bodem er weer fris uit. Daarbij is de belijning opnieuw geschilderd en zijn er wat (kleine) veranderingen gebracht aan het filtersysteem. Om iedereen alvast een blik te gunnen, hierbij enkele foto’s. En nu maar duimen dat er snel gezwommen mag worden. Wanneer we als Snippen weer kunnen trainen in dit stukje oase in de randstad is nog even onduidelijk, maar we houden de goede moed erin!

Kijk eens naar de nieuwe bodem, wat zit die strak in de verf (coating)

Meerkamp

Al langer gaan er geruchten over een nieuw zwembad ter vervanging van de Meerkamp, onze thuisbasis voor het leszwemmen en onze wedstrijden. Eind februari was er nog te lezen op de website van de Gemeente Amstelveen dat de plannen enkel vertraging opgelopen hadden, recent kwamen we het volgende artikel tegen: Nieuw Amstelveens zwembad lijkt er niet te komen. Een renovatie van de huidige sporthal zou zo’n 20 miljoen euro schelen én zou de jaarlijkse kosten minder doen stijgen. Een nader onderzoek (kosten: €50.000,-) moet nu gaan uitwijzen of het haalbaar is de huidige hal gedeeltelijk te slopen en aldaar een nieuw wedstrijdbad aan te leggen.

Kom jij zwemmen bij De Snippen?