Top kneuterigheid voor tijdens de vakantie.

De kerstvakantie staat snel weer voor de deur, maar wat moet je nou tijdens de vakantie doen als het van dat zeikweer is? En dat alle leuke spontane activiteiten beperkt of geannuleerd worden door het Coronavirus? Achter de iPad het nieuws lezen, een spelletje spelen en een serie kijken is natuurlijk een optie. Maar wat is er nou niet leuker dan oudhollandse spelletjes! Maar dan wel een tikje kneuterig, dat maakt het des te gezelliger.

Sjoelen
Oh nee, heb je nou net je sjoelbak verkocht? Geen probleem! Met een beetje improvisatie kom je een heel eind! Gebruik bijvoorbeeld de vloer om de sjoelstenen over te schuiven. De poortjes kun je creëren door een aantal andere objecten op de grond neer te zetten. Je kan het zo klein of groot maken als je wil, daag jezelf vooral uit! De sjoelstenen moet je wel zelf nog even improviseren. Gebruik bijvoorbeeld wat muntgeld, rolletjes plakband, dopjes van verpakkingen of theezakjes desnoods. Alles kan fungeren zolang er maar mee geschoven kan worden. Let wel op dat het geen krassen op de vloer veroorzaakt!

Mikado
Bij Mikado draait het spel om het oprapen van stokjes. De stokjes worden vastgehouden en allemaal tegelijkertijd losgelaten waardoor ze op een grote stapel terecht komen. Een voor een worden de stokjes dan opgeraapt, zonder de rest te laten bewegen. Bewegen ze wel, dan ben je af en gaat de beurt naar de volgende speler. Lukt het wel om een stokje op te rapen zonder de rest te bewegen, dan mag je nog een keer. Wanneer alle stokjes zijn opgeraapt is het spel afgelopen en worden de punten geteld. De stokjes hebben verschillende kleuren en zijn op basis daarvan dan ook meer of minder punten waard. Zo zijn er bijvoorbeeld minder stokjes aanwezig van de hogere punten.

Hoe maak ik dan zelf zulke gekleurde stokjes? Nou dat hoeft gelukkig helemaal niet (al is het wel een leuk knutselproject met satéstokjes!). Het originele spel is weliswaar met stokjes, maar wie zegt dat je dit niet met andere voorwerpen kunt spelen? Probeer het bijvoorbeeld eens uit met plastic bestek of rietjes. Hierbij zijn de lepels bijvoorbeeld moelijker dan de messen en zijn dus ook meer punten waard.

Wie ben ik?
Misschien wel het makkelijkste spel om te spelen is het bekende “wie ben ik” spel. Bij dit spel wordt voorafgaand bepaald “wie je bent” door de andere spelers, deze schrijven dit op een kaartje en jij moet vervolgens raden wie je bent. Dit kun je heel makkelijk realiseren door de persoon op een Post-it te schrijven en deze op je voorhoofd te plakken! Zo weet jij niet wie je bent, maar kan de rest het wel zien! Dit spel is altijd leuk tijdens de familie bijeenkomsten indien deze weer worden toegestaan met de Coronamaatregelen!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?