Hoe en wat in het bad, veiligheid kost tijd! – editie oktober 2021

Zojuist terug uit het zwembad plof ik thuis op de bank en doe ik (via de mail) verslag van mijn bevindingen. Er stonden 13 kinderen op mijn lijstje om te testen vandaag. Ook vorige week heb ik al een aantal kinderen getest en volgende week komen er nog een paar. In de eerste weken na de zomervakantie zijn er veel kinderen die een sprongetje gemaakt hebben omdat ze bijv. elders les gehad hebben of zelfs een diploma behaald hebben. Er wordt bij ons dan eerst getest om te bepalen in welke groep een kind bij ons mag instromen of verder zwemmen.

Ik hoor wel eens dat we streng zijn bij het testen en ik denk dat dat klopt. Een elders behaald diploma is geen garantie dat je bij de Snippen automatisch voor het daaropvolgende diploma mag gaan zwemmen. Wij willen graag zelf bepalen of een kind het zwemniveau van de volgende groep aan kan. Dat doen we natuurlijk niet om te pesten maar voor de veiligheid, de veiligheid van het kind gaat voor alles. Vooral de stap van het A-diploma naar het B-diploma kan pittig zijn. Waar er bij de A-lessen nog wat geschaafd kan worden aan de zwemtechniek moet deze bij B toch echt wel ruim voldoende zijn om de langere zwemafstanden vol te kunnen houden. Soms kiezen we er dus voor om een kind nog niet direct bij de volgende groep te laten instromen om eerst nog (bepaalde delen van) de zwemtechniek te verbeteren. Veiligheid kost soms even tijd.

Tenslotte, we zijn alweer enkele lessen op weg, zo na de zomervakantie, maar graag breng ik nog even de volgende punten onder uw aandacht:

  • Alle kinderen met lang haar, meisjes én jongens, graag een badmuts op tijdens de zwemles. Haren invlechten mag ook. Het gaat er vooral om dat er geen haren los in het gezicht hangen.
  • Laat meisjes in een badpak zwemmen, bikini’s blijven niet goed zitten tijdens het duiken of in het water springen
  • Laat jongens bij voorkeur in een aansluitende zwembroek zwemmen. Een wijd zwemshort houdt veel water vast en dat bemoeilijkt het zwemmen.

Vragen? Stel ze gerust via zwemles@snippen.nl

Sylvia

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?