Van de voorzitter, april 2022

Van de voorzitter

Zaterdagmorgen 9 april, nog nooit zo vroeg zijn we met een groepje Snippen aan de slag gegaan om het Amstelbad klaar te maken voor het zomerseizoen en dat hebben we geweten ook. Wim Schouten was met zijn freesmachientje al eerder aan de slag gegaan en mocht daarna van Corrie mee op nog een weekje skiën. Ruurd, Elfred, Freek en ikzelf (na een uitrustuurtje gevolgd door Cees) stonden paraat in een bescheiden winteruitrusting om de eerste Snippenhandjes van het seizoen te laten wapperen. Het Amstelbadbestuur heeft ambitieuze plannen ontwikkelt en wil de komende jaren een duurzaamheidsslag  maken met het afdekken van het bad na sluitingstijd, een nieuwe verwarmingsketel en het verwarmen van het badwater met sundiscs. De kuip is van 1968 en is nog in topconditie. De Snippen van 1968 en eerder en later stonden trots in de kuip om het straalzand en andere onrechtmatigheden te verwijderen. Er stond nog meer op het lijstje zodat we na een paar uur later konden evalueren met een patat, kroket en berenhap.

Zaterdagmiddag 9 april, na drie keer corona-uitstel is de zweminstructeur 2 cursus van start gegaan. Onder leiding van Richard Keus, begeleiding van Mya zijn Nataralda, Naomy, Elise, Arend en Ruben van start gegaan met de cursus. Veel plezier en het het Amstelbad en de Snippen zijn blij met jullie inzet. Maak er wat moois van, lesgeven is mooi en dankbaar werk.

Zaterdagavond 9 april in de Meerkamp, Hans en Lindy meegenomen naar het zwembad en al rap komen alle lesgevers binnen. De lessen zijn weer in een normaal tempo terecht gekomen en tot onze vreugde zien we dat een aantal kinderen een zwemlesspurt hebben genomen. We besluiten om een extra afzwemavond te houden op 23 april. Sylvia, onze examinator, stelt de lijstjes vast. Om half acht waterpolo onder 15 jaar. Onze Snippen Romy, Lindy, Iara en Laura doen het supergoed in dit combiteam met de Futen. Na een rommelig seizoen zien we toch een mooie vooruitgang. Aansluitend een herenwedstrijd waarin een combi van rijp en groen een gezellig potje polo spelen.

Zondagmiddag 10 april in de Meerkamp staat er een training en toernooitje met Futen en Snippen onder 11 jaar op het programma. Voor 18 spelers een leuke middag die vraagt om herhaling.

Het weekend voorbij, aan de slag en vooruitkijken naar zomers Amstelbadseizoen met onder andere:

  • 30 april opening Amstelbad om 14.00 uur kwartjesduiken
  • Woensdag 4 mei: start waterpolotrainingen en ook voor de leskinderen is er weer zwemmen in het ondiepe. Trainingen zijn op woensdag en vrijdag
  • Nacht van het Amstelbad, datum nog niet bekend
  • Snippenpartijtjes op vrijdagzomeravonden
  • Waterpolotoernooien bij Moby Dick en Ter Apel
  • Snippentoernooi op 10-11 september
  • Clubavondjes na de training
  • Zaterdag 24 juni: afzwemmen voor ABC en brevette.

Veel plezier in en rondom het bad.

Dick Schwegler, april 2022

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?