Eindelijk winst voor Heren 3!

Eindelijk winst.

Voor wie de stand een beetje in de gaten houdt is het niet onbekend dat Heren 3 van de Snippen al een aantal seizoenen onderaan het scorebord blijft hangen. Vaak zelfs zonder enige punten aan het einde van het seizoen! Ondanks het bijspringen van verschillende spelers uit Heren 2 lukte het toch vaak niet om een paar kostbare puntjes binnen te slepen. Vaak, als we dan eens iemand mochten lenen, kwam de tegenstander ook met een aantal “leenspelers” opdraven waardoor ons voordeel meteen verviel. Zelfs de woorden van Cees aan de scheidsrechter: “Wij kunnen niet meer degraderen, kunt u daar rekening mee houden” mochten in veel gevallen niet baten.

Toch is het nu gelukt! We hebben zowaar drie punten in de wacht gesleept! Ik moet wel zeggen – dit hebben we niet geheel alleen gedaan. Met hulp van een leenspeler die het doelsaldo van één van onze eigen spelers even omhoog heeft gekrikt hebben we het klaargespeeld.

De wedstrijd begon eigenlijk wat rommelig. Omdat onze vaste keeper, inmiddels welbekend bij elk (oud)lid van de Snippen: Willem, niet mee kon doen hadden we vervanging nodig. Deze nobele taak viel op de schouders van Cees die, eerlijk is eerlijk, ons team niet teleur heeft gesteld. Na een paar keer ingooien begon Cees in het ritme te komen; een ritme dat we hard nodig hadden in de rest van de wedstrijd.

Onze wedstrijd vond plaats in het zwembad van de Zaan (de Slag). Zelfs in het “hoofdbad” waar ook de grote tribune zich bevindt en alle bondswedstrijden worden gespeeld. De heren van de Zaan boden zeker weerstand, maar waren uiteindelijk nét niet opgewassen tegen onze aanvallende speelstijl, die mede dankzij vader en zoon Kruijt geweldig werd uitgespeeld.

Het was ook een redelijk eerlijke pot; er werd weinig getrokken, geduwd of getrapt. De teams, beiden onder aan het klassement bungelend, wisten wel waarvoor we kwamen: een leuk potje waterpolo op de zaterdagavond. En dat is gelukt. Met doelpunten van Richard (dus stiekem zoon Kruijt), Pim, Robert, Jarro en William hebben we de wedstrijd met 8-4 mogen winnen. Een prachtig eindresultaat dat niet behaald zou zijn zonder de inzet van alle spelers van Heren 3!

Opdat we nog maar meer punten in de toekomst mogen halen! We hebben in ieder geval weer iets te bewijzen in een volgende seizoen!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?