De Snippen Awards midden seizoen 2022-2023

De Snippen Awards midden seizoen 2022-2023

Dit jaar lijkt het erop dat we sinds een lange tijd weer eens een volledig seizoen kunnen waterpoloën (laten we dit vooral nog even aftikken op wat hout). Het is precies een jaar geleden dat we de balans hebben opgemaakt van alle spelers, en het is nu tijd om dat nog eens te doen! Bij deze presenteren wij u graag weer: de Snippen Awards! 

In deze rubriek kijken we naar de teams en individuen die de teams vullen. Wie maakt de meeste doelpunten? Wie is het meest aanwezig? Heeft iemand al 3p’s in een wedstrijd gehad? We gaan het allemaal even onder de loep nemen! En wie weet kunnen we wanneer dit jaarlijks terugkomt wel patronen ontdekken om zo winnaars over meerdere jaren te kronen! 

Laten we beginnen met de teamstatistieken: als we een kijkje nemen naar de standen dan zien we dat het team dat er het beste voorstaat in zijn poule Heren 2 is! Gefeliciteerd mannen, dit is niet het eerste jaar dat jullie deze award hebben mogen ontvangen, vorig jaar stonden jullie er ook al het beste voor. Heren 2 staat slechts 1 puntje achter de nummer 1, welke één keer meer gelijk heeft gespeeld. Op doelsaldo staan ze een aantal doelpunten achter op de nummer twee, het verschil is dus minimaal! Met een beetje werk kan Heren 2 bovenaan eindigen in de poule. Laten we met zijn allen duimen dat ze het na de winterstop gaat lukken!

Als we kijken naar waar de andere teams zijn geëindigd zien we dat er nog wat werk is weggelegd voor Dames 1, CG1 maar vooral Heren 3 die wederom strak onderaan staan. Ach, het kan alleen maar beter worden toch?

Team Plaats / aantal teams
Heren 1 6 / 11
Dames 1 6 / 9
CG1 (onder 15) 4 / 10
Heren 2 3 / 10
Heren 3  9 / 9

Maar welk team scoort er dan het meest? En zit de absolute topscorer van de Snippen van dit seizoen dan ook in dat team? Laten we snel kijken! De award voor de meest gemaakte doelpunten van dit halve seizoen is nipt voor onze onder de 15 toppers!

Team Aantal doelpunten
Heren 1 87
Dames 1 39
CG1 (onder 15) 90
Heren 2 89
Heren 3  25

Maar zit de absolute topscorer ook in onder de 15? Als we alles even onder elkaar zetten zien we al vrij snel dat er één speler met kop en schouders boven de rest uitsteekt als het gaat om doelpunten. Is dit zoals vorig jaar weer Niels? Of mag hij de award nu afstaan aan een andere speler? De winnende speler heeft maar liefst keer 39 gescoord! Max, gefeliciteerd! Of moeten we misschien je teamgenoten feliciteren welke je zo goed assisteren? 

Hieronder een lijst van de topscorers per team mits deze niet is afgeschermd in Sportlink:

Team Topscorer Aantal doelpunten
Heren 1 Niels Beugelsdijk 26
Dames 1 Wendy Gerritsen 19
CG1 (onder 15) Max Borst 39
Heren 2 Frank Uijtendaal 24
Heren 3 Afgeschermd 3

En hoe zit het dan met het aantal doelpunten per wedstrijd? Want het totaal aantal doelpunten kan natuurlijk een enorm vertekend beeld geven als het ene team twee keer zoveel wedstrijden heeft gespeeld. Nou, Max spant hier ook de kroon! Met bijna 5 doelpunten per wedstrijd is dit de absolute koning van de spits binnen onze club. Chapeau! 

Team Topscorer per wedstrijd Aantal doelpunten per wedstrijd
Heren 1 Niels Beugelsdijk 2.89
Dames 1 Wendy Gerritsen 1.5
CG1 (onder 15) Max Borst 4.88
Heren 2 Frank Uijtendaal 3
Heren 3 Andries Kruijt 0.5

Nu we weten wie de meeste doelpunten heeft gescoord, kunnen we ook eens kijken naar welke keeper het beste zijn doel weet te verdedigen. Omdat er geen “doelpogingen tegengehouden” statistiek bestaat binnen Sportlink, pak ik er het aantal tegendoelpunten bij. Als we deze even onder de loep nemen dan zien we dat het team onder de 15 ook het doel het beste gesloten houdt! Gefeliciteerd met deze geweldige award!!!

Team Aantal tegendoelpunten
Heren 1 85
Dames 1 56
CG1 (onder 15) 30
Heren 2 66
Heren 3  118

Dan hebben we nog de award voor de grootste houthakker die de meeste P’s wist te verzamelen in dit halve seizoen! Deze award gaat naar… Tromgeroffel… Dennis Schwegler, maar liefst 12 P’s dit seizoen. Waar Dennis er vorig jaar nog 8 had, is dit dus een toename van 50%! De minste P’s zijn door het team van CG1 ontvangen! Laten we hopen dat Dennis niet meer bovenaan dit lijstje staat aan het eind van dit seizoen. 

Dan wil ik nog even afsluiten met het heugelijke feit dat NIEMAND een rode vlag heeft gekregen dit halve seizoen. Dat is toch echt wel iets waar we als club trots op mogen zijn. Laten we deze trend doorzetten in 2023! 

Een sportieve groet van de statisticus van de Snippen. 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?