We hebben geweldig nieuws! De Snippen hebben nu haar eigen Instagram-account: @desnippen!

 

Wat kun je op dit account verwachten? Een kijkje achter de schermen, maar vooral updates over bijvoorbeeld het afzwemmen, leuke clubactiviteiten en (belangrijke) wedstrijden. Deel en tag ons vooral in jouw leuke en bijzondere Snippen-momenten, want we willen de diversiteit en gezelligheid van onze club laten stralen op Instagram!

 

Voor snelle updates, uitslagen van wedstrijden, aankondigingen en meer kun je onze stories volgen. Voor grotere gebeurtenissen zoals het Snippentoernooi, zullen we posts plaatsen, zodat jullie niets missen!

 

Met deze stap naar meer online aanwezigheid tillen we onze club naar de 21ste eeuw. Laten we samen genieten van alle prachtige momenten en successen van De Snippen. Volg ons op Instagram en deel de Snippen-liefde!

 

We hebben als redactie ook even gekeken of er wat bekend is over zwembad fotografie (want dat is natuurlijk een vak apart- vraag maar aan onze voorzitter) Daarom wat tips van een echte fotograaf (al zijn we er ons van bewust dat deze zeker allemaal niet in de heat of the moment opgevolgd kunnen worden)

 

  1. Toestemming vragen

 

Zorg er ten eerste voor dat je toestemming hebt om te fotograferen op de locatie en volg alle regels en voorschriften met betrekking tot zwembadgebruik. Je mag niet zomaar iemand in een close-up op de foto zetten zonder dat daar – bij voorkeur schriftelijke – toestemming voor gegeven is. Zeker als er kinderen op de foto gezet worden, moet je dit goed regelen. Tenzij het natuurlijk je eigen kinderen zijn.

 

  1. Licht en tegenlicht

 

Licht is essentieel in zwembadfotografie en het tijdstip van de dag beïnvloedt de kwaliteit en sfeer van je foto’s. Vroeg in de ochtend of laat in de middag, wanneer de zon lager staat, biedt het mooiste natuurlijke licht met zachtere schaduwen. Maar experimenteer vooral ook met verschillende tijdstippen. Let wel op tegenlicht bij zwembaden met grote ramen en corrigeer dit door op het scherm van je smartphone aan te geven waar de belichting op moet focussen.

 

  1. Compositie

 

Zwembaden bieden vaak een scala aan interessante compositorische mogelijkheden. Gebruik lijnen, vormen en patronen die worden gecreëerd door de architectuur van het zwembad, zoals randen, tegels en de interactie tussen water en licht. Probeer het zwembad als een frame te gebruiken om je onderwerp te benadrukken of gebruik de reflecties op het wateroppervlak voor creatieve effecten. Zelfs bij het maken van een leuke foto moet je rekening houden met de compositie.

 

  1. Beweging

 

Water voegt dynamiek toe aan foto’s. Leg de beweging van zwemmers vast met een snellere sluitertijd voor scherpe actie of experimenteer met een langere sluitertijd voor artistieke bewegingsonscherpte. Je smartphone stelt dit meestal automatisch in. Mocht je een zogeheten PRO-stand op je smartphone hebben, kun je zelf experimenteren. Overweeg in weinig licht de ISO-stand te verhogen, deze tref je aan in de PRO-stand, maar houd er rekening mee dat dit meer ruis in je foto’s kan veroorzaken.

 

  1. Bescherm je apparatuur

 

Bij het fotograferen in een zwembad is het belangrijk om je smartphone of camera te beschermen tegen water. Gebruik waterdichte behuizingen of zakken voor je smartphone of overweeg een waterdichte camera als je veel onder water wilt fotograferen. De nieuwste smartphones zijn bijna allemaal spatwaterdicht of kunnen zelfs kort onder water gehouden worden. Check dit wel even voordat je dit gaat uitproberen.

 

  1. Experimenteer

 

Het zwembad biedt een perfecte omgeving om te experimenteren met creatieve technieken. Probeer te spelen met reflecties, onderwateropnamen, spatten van water en andere ongewone hoeken of standpunten om unieke en boeiende beelden te creëren. Maak altijd meerdere opnames.

 

  1. Nabewerking

 

Na het maken van je foto’s is het belangrijk om ze te bewerken om het beste resultaat te krijgen. Pas de belichting aan, verbeter de kleuren, verwijder ongewenste objecten en verbeter de algehele compositie indien nodig. Wees echter voorzichtig dat je niet te ver gaat in de bewerking, zodat de natuurlijke uitstraling van de zwembadomgeving behouden blijft.

 

Fotograferen in een zwembad biedt een unieke kans om creatieve en boeiende foto’s te maken. Het vergt echter aandacht voor veiligheid, begrip van licht, compositie en het juiste gebruik van apparatuur om het beste resultaat te bereiken. Dus, duik in deze opwindende wereld van zwembadfotografie en laat je verbeelding de vrije loop om de leukste of mooiste beelden vast te leggen die de sfeer van deze omgeving weerspiegelen.

Kom jij zwemmen bij De Snippen?