Van de voorzitter

Als de zomertijd eenmaal de klokken heeft bereikt dan gaat het een stuk sneller. Nog een week later en je merkt dat het steeds lichter wordt als je naar het zwembad gaat op zwemavond. Niet lang daarna hangt er spandoek in het dorp dat de abonnementvoorverkoop- en de kluszaterdag aanstaande is. Nog een paar zuchten later zit je met de trouwe Amstelbadklussers Cees, Elfred, Wim, Roy, Ruurd en Freek aan de koffie achter de kassa in het zwembad en serveert Mya koffie met koek van Freek en aansluitend gebak. Onder een veelbelovend zonnetje doen we onze klussen en laten we het zwembad een stukje meer zomerklaar achter voor de opening op zaterdag 27 april.

 

In onze winterverblijven van het Friendshipsportcentre, Bijlmersportcentrum en Meerkamp zijn de laatste waterpolotrainingen en -wedstrijden gehouden. Onder 13 jaar heeft een mooi seizoen laten zien waarin het Snippen-Amstel team is gegroeid tot een hecht en sterk team. Volgend seizoen wordt het onder 14 jaar. Het team blijft dus nog een jaartje compleet en wordt nog sterker. Complimenten voor trainers Max, Maxime en Elmer. De coaches Sander en Roland maken er elke wedstrijd een knappe pot van en Maarten zorgt voor de motiverende en consumerende activiteiten. Met zo’n staf past voor mij een kleine rol om te genieten en af en toe wat (on-) zinnigs te roepen.

 

Ook rondom de zwemlessen, die geen zomerstop kennen maar doorgaan tot eind juni, roep ik af en toe wat (on-)zinnigs tegen lesgevers, zwembadmedewerkers, leskinderen en begeleidende chauffeurs. Samen staan we voor één doel: de kinderen opleiden tot zwemveilige en zwemvaardige sporters. Het ene kind pakt een bepaalde fase sneller op en valt weer terug tijdens een andere fase in het lesproces. Aan ons als begeleiders in de ruimste zin van het woord om de kinderen enthousiast te houden, te laten genieten van de lesstapjes ook al zijn ze nog te klein naar de hush-hush zin. Zeg nu zelf: wil je een kind na een speedcursus zien terugvallen op een “overlevingsslag” of echt zwemveilig zien worden? Kijk naar de kinderen via A naar B en C en zie de groei die ze doormaken.

 

Op woensdag 1 mei starten de trainingen in het Amstelbad. Ook op vrijdag (vanaf 3 mei) zwemmen de Snippen vanaf 18.30 uur. Kinderen met B-diploma mogen meetrainen! Een partijtje waterpolo staat wekelijks op het programma. De kinderen die het afgelopen seizoen hebben meegedaan met de minipolotoernooitjes worden vriendelijk verzocht mee te doen met deze trainingen. Vanaf 5 kinderen komt de minipolocoach Arnold te Beek de trainingen geven en kan ik mijn rol beperken… inderdaad tot het genieten en af en toe wat (on-) zinnigs roepen.

 

Veel plezier in en rondom het bad,

 

 

Dick Schwegler, april 2024

Kom jij zwemmen bij De Snippen?