Van de voorzitter november 2017

Van de voorzitter

Tijdens de laatst gehouden ledenvergadering heeft Vera te Beek afscheid genomen van haar waterpolocommissie-bestuurszetel. Vera heeft naast Arnold, Vera, Diana en Lucas vele andere leerlingen van het Kofschip gemotiveerd om te kiezen voor de schone waterpolosport. Met Ab Versteeg als trainer en Johan Coevert als mede-coach stond Vera aan de basis van menig waterpolopupil van de Snippen.  Met de Snippenjeugd ging Vera jarenlang in het derde weekend van juni naar het Deventer Koekstadtoernooi. Met de familie Vrij Peerdeman in de caravan (niet schommelen Arnold) voor eten en drinken, Ton Feddema voor de barbecue, Hans Leendertse voor hand- en spandiensten en de Snippencoaches is er in Deventer een basis gelegd voor het bezoeken van waterpolotoernooien.

Niet dat Vera een fan van kamperen is, integendeel. Gewapend met wc-brillendoekjes en zeepjes, sopjes en luchtverfrisser vertrokken de Snippen met een grote koffer met zwemspullen voor Diana naar Deventer. ’s Avonds lag ze als een moeder Snip tussen haar Snippenpuppies in de grote oranje Snippentent.

In 1991 werden de Snippenpupillen kampioen van Nederland, gevolgd door een tweede plaats in 1993. De meisjes gooiden jaren hogen ogen tijdens Nederlandse Kampioenschappen en Kringkampioenschappen. Anno 2017 zwemt kleinzoon Tim bij de pupillen en kleinzoon Daan zwemt bij B en daarna mag hij ook gaan waterpoloën. We nodigen Oma Vera van harte uit voor het deelnemen aan Nachten van het Amstelbad en overnachtingen tijdens het Snippentoernooi.
Vera bedankt voor al die mooie jaren. Eens een Snip, altijd een Snip. Dus we blijven we je ongetwijfeld zien op bijeenkomsten, toernooien en wedstrijden.

 

 

De waterpolostoel in het bestuur is overgenomen door Huub Van de Weele. Huub is reeds lang verbonden aan de Snippen als waterpolospeler. In het verleden was hij lid van de roemruchte Armslag redactie. Huub was grafisch vormgever en drukker van de Armslag.

Bij de overgang naar digitaal is er nog een speciaal document samengesteld door de toenmalige redactie. Wellicht te lezen in een van de komende nieuwsbrieven als inbreng van Huub. Veel plezier Huub in het bestuur en alle leden van jouw  Snippen.

 

In de eerste week van oktober hebben we de Week van de Scheidsrechter gevierd.

Met een kar vol chrysanten hebben we de scheidsrechter van Snippenwedstrijden in het weekend van 6-7 oktober in het zonnetje gezet. Ook onze eigen scheidsrechters Jan, Andries en Frank ontvingen een fleurige attentie als blijk van waardering. Volgend jaar twee karren met planten?

Nieuwe ballen in de Meerkamp

Vanaf 18 november wordt er met nieuwe wedstrijdballen gespeeld. De ballen van de Meerkamp zijn verhuist naar het Friendshipcentre. Daarnaast heeft Otto 6 ballen gesponsord in het Friendshipcentre.  Lekkere grip, lekker knijpen in die ballen, goed nawijzen en ze vliegen bijna vanzelf het netje in.

Nieuwe caps en badpakken voor Dames 1

Angela Tetteroo heeft het voor elkaar: ze heeft haar werkgever zo ver gekregen dat hij de sponsor is geworden voor nieuwe badpakken en caps voor Dames 1. Top Angela dat je dit voor elkaar hebt gekregen, jouw actie werkt inspirerend voor overige teams. Benieuwd wie er de volgende keer in de nieuwsbrief staan met mooie caps in nagelnieuwe badkleding. Kijk in het Dames 1 verslag voor wat fotomateriaal!

Nieuwe vinnen voor het Sterrenteam

In de derde week van november werd er door de Snippenleden Suzanne Vriend en Ilse Riebandt een dikke cheque van bijna 700 euro opgehaald bij het Schipholfonds. De zwemmers van het Sterrenteam van de Snippen hebben een jeugdaanvraag gedaan voor zwemmateriaal (monovinnen en zeemeerminvinnen) en een duikinstructie bij het Schipholfonds. Een knap staaltje Snippenactie door onze Snippenjeugd onder het motto: als je een plan hebt, dan ga je kijken naar middelen om het te realiseren.

Klasse Snippen en veel plezier met de spullen.

 

Veel plezier in het zwembad,

Dick Schwegler ~ november 2017

Armslag berichten 2017

[x_recent_posts type=”post” count=”20″ offset=”” category=”armslag-november-2017″ orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”true” fade=”false”]

Kom jij zwemmen bij De Snippen?