Van de voorzitter december 2020

We mogen weer zwemmen, maar……………

In juli is de laatste editie van de Armslag, de digitale nieuwsbrief van de Snippen, verschenen.

Sindsdien is er heel veel wel gebeurd en ook heel veel niet gebeurd. We zijn niet naar het verre buitenland op vakantie gegaan, we zijn niet naar het waterpolotoernooi in Ter Apel geweest en de Snippenbarbecue hebben we niet georganiseerd.

We zijn wel alle woensdag- en vrijdagavonden vanaf 18.00 uur in het Amstelbad aan het zwemmen geweest, zelfs de zwemlesleden hebben in het ondiepe en diepe kunnen zwemmen.  De waterpoloërs hebben de hele zomer getraind. Bijna altijd was het volle bak. Natuurlijk met inachtneming van de maatregelen, daar zijn we slim & alert in geworden. We hebben gezwommen en mochten na de training op 1,5 meter buiten een kopje warme of koude thee drinken. De Nacht van het Amstelbad hebben we op 17 juli georganiseerd. Veel blije Snippen zowel bij deelnemers als de organisatie. Ook hebben we een Snippentoernooi georganiseerd. Aangepast, geen overnachting van bezoekende ploegen, gezellig, knus en met blije gezichten van bezoekers en Snippen. Na afloop op zondag zelfs nog naar de pizzeria in de Kerkstraat. Onze Duivendrechtse Snip boekte het restaurant een stukje verderop in de Dorpstraat. Dat dit in Amstelveen was mocht de pret niet drukken. Volgend jaar naar de Kerkstaat in Duivendrecht?

De zomer voorbij en het binnenseizoen klopt aan de deur. We zijn begonnen in Meerkamp en FSC. Volgens protocol en blij dat we mogen zwemmen. De competitie is opgestart en een paar Snippenteams hebben hun eerste wedstrijden mogen spelen. De pupillen van Tatjana hebben twee overwinningen in de tas gestopt. Heren 1 heeft helaas ook nog een ongenode gast in de tas mee teruggenomen na hun wedstrijd tegen Alkemade.

Dat brengt ons allen weer met beide benen-om-en-om op de grond, het Coronavirus is dichterbij dan we denken en hopen. Ook binnen de club zijn verschillende Snippen en hun familie al getroffen door COVID-19 en/of quarantaine. Dat noopt ons allen tot bescheidenheid, voorzichtigheid en realiteit. Geniet van de kleine dingen die wel mogelijk zijn.

De competitie ligt stil tot derde week januari 2021, het clubhuis ligt stil tot nader orde, de afgelopen twee weken zijn alle activiteiten in de zwembaden stilgelegd.

Bij de online ledenvergadering waren een aantal Snippen aanwezig. Het bestuur is blij met het meedenken van een vaste trouwe kern van Snippen. De penningmeester presenteerde een positief resultaat en kreeg de complimenten en een voorgesteld decharge van de kascommissie. Voor komend jaar is het koffiedik kijken. Er is een terugloop bij het aantal waterpololeden. Tijdens de zwembadsluiting hebben we geen nieuwe zwemlesleden op kunnen roepen.

Net op tijd hebben we op 30 oktober kunnen afzwemmen en ook de algemene ledenvergadering is (online) doorgegaan. We hebben alleen voor de ABC-diploma’s afgezwommen. Lesgever Martin Wielage heeft drie mooie video’s gemaakt en deze aangeboden aan de leskinderen en hun ouders. Dewy van ’t Hull heeft voor de afzwemmers een A, B,- of C- sleutelhanger ontworpen en gemaakt. Onze examinator Sylvia van der Marel kon trots de diploma’s ondertekenen en was aangenaam verrast over het afzwemniveau van onze kinderen.

Fijne decembermaand, blijf gezond en geniet van alles wat min of meer goed gaat.

Dick Schwegler

november 2020

Kom jij zwemmen bij De Snippen?