Van de voorzitter – editie december 2021

Zaterdag 27 november kwamen de activiteiten van de Snippen weer piepend tot stilstand.  Nog één avondje zwemles en na maar liefst drie waterpolowedstrijden was het Snippen dames 1 dat de laatste wedstrijd van 2021 speelde.

Op de persconferentie van de dag ervoor werd al snel duidelijk dat alle activiteiten tussen 17.00 uur en 05.00 uur worden stilgelegd.  De Snippen beginnen vanaf 18.00 uur dus een stop was niet te vermijden. Vol hoop vertelde ik de ouders en waterpolospelers dat we als bestuur ons best zouden gaan doen om op andere tijden badwater te vinden. Maar ja, waar haal je dat vandaan en we zullen vast niet de enige zijn op zoek naar badwater.

Na een paar dagen kwam het aanbod van het Friendshipcentre (FSC)  om op zondagmorgen tussen 8.00 uur en 9.30 uur te komen zwemmen. Deze kans hebben we meteen gepakt, hij komt maar één keer langs en wie weet hoelang de zwemlockdown gaat duren. Zo gebeurde het dat er géén bezoek was vanuit Spanje in de Meerkamp, maar dat de Snippen op zondagochtend 5 december naar het FSC afreisden om te gaan leszwemmen en waterpolo-trainen. Hartstikke fijn dat er dan ook lesgevers, trainers en hulpouders meedoen om dit mogelijk te maken. Hartstikke fijn dat ouders en kinderen  weer omschakelen en de weg naar Amsterdam Noord vinden.

Helaas, corona drukt nog steeds een stempel op ons dagelijks leven. Alsof het een trein is die maar doordendert en je geen keuze hebt. Ik deel graag deze quote van Wayne Dyer:

’If you have to choose between being kind and being right, choose being kind and you will always be right’.

Deze tijd brengt mensen eerder tegenover elkaar dan naast elkaar.  Wat je mening ook is, je hebt altijd een keuze. De keuze om oog te hebben voor een ander. Het kan helpen om ons tot elkaar te brengen in plaats van uit elkaar te drijven. Om juist nu in verbinding te blijven.

De competitie ligt stil, de ledenvergadering was online, het clubhuis is gesloten. Even doorbijten en genieten van wat WEL kan. Alleen met een positieve en constructieve blik wordt de weg omhoog weer gevonden.

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2022, met veel plezier in en rondom het bad.

Dick Schwegler, december 2021

Kom jij zwemmen bij De Snippen?