Snippentoernooi 2023

Het Snippentoernooi was dit jaar weer een groot succes, met acht clubs die naar het Amstelbad kwamen, was het weer een groot feest. Met veel wedstrijden, waarbij iedereen wilde winnen, was het ook super leuk om te kijken! En wat hadden we een geluk met het weer dit jaar!

De opbouw begon al op vrijdagavond, met een aantal Snippenleden werden de eerste partytenten opgezet. Ook werd het veld opgebouwd, de doelen werden in het zwembad gehangen, de pionnen klaargezet en de waarden van het water getest.
De teams van Katwijk waren er al vroeg bij; ook zij kwamen vrijdagavond hun tenten al op zetten. Het begon vrijdagavond al erg donker te worden, dus het werd lastig om de tenten nog te kunnen zien. De Snippen besloten vroeg onder de wol te kruipen, zodat ze de volgende ochtend klaar waren voor de eerste wedstrijd om tien uur, waar nog de nodige voorbereidingen voor getroffen moesten worden.

Toen de volgende ochtend aanbrak, werden de laatste dingen in gereedheid gebracht: de stoelen en tafels werden op de goede plek gezet en de toren werd beschermd met een net zodat de mensen daar ook veilig konden zitten en geen ballen langs hun oren zouden krijgen. Rond kwart over negen kwamen de eerste clubs het terrein op om hun tent op te zetten en zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd.

Eenmaal tien uur, kon het toernooi écht beginnen en gingen de eerste teams te water. Er deden dit jaar voor de Snippen drie teams mee. Een onder 11 team met Lilja en Elise als coaches, een onder 13 team met de Amstel en Sander als coach en een onder 15 team met Tatjana als coach. Alle teams hebben heel goed gespeeld en het was superleuk om naar te kijken. Helaas lukte het de onder 11 en de onder 13 niet om een beker te winnen. Katwijk bleek in allebei de pools de sterkste te zijn. Maar het onder15 team kreeg het voor elkaar om de eerste prijs te winnen!

De wedstrijden dit jaar werden weer goed ondersteund door de tafelaars die de score en tijd bijhouden, de scheidsrechters om het spel te begeleiden en de toren waarvandaan met veel enthousiasme de wedstrijden en eindstand werden omroepen. Over de scheidsrechters gesproken, dit jaar waren er op Snippentoernooi wel drie nieuwe scheidsrechters bij: Miguel, Lars en Danut mochten plaatsnemen naast oude rotten Frank, Andries en Jan langs de badrand. Dit was voor hun ook erg spannend “het is toch niet niks, zo de leider zijn over een wedstrijd”. Maar met een paar tips en tricks van de ervaren scheidsrechters, hebben zij het voor de eerste keer ook geweldig gedaan.

Ook bij de ingang van het Amstelbad was het weer erg gezellig met de gastvrouwen en -mannen die iedereen verwelkomen en helpen waar nodig. En we mogen ook onze Dick niet vergeten die het hele toernooi in elkaar zet en zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Toen alle wedstrijden zaterdagmiddag klaar waren, ging iedereen lekker wat eten. Maar de dag was nog lang niet klaar: Toen het een beetje begon te schemeren ging iedereen richting de Spetter voor een Pubquiz gemaakt door onze nieuwe scheidsrechters. Deze Pubquiz was een groot succes. Met meerdere categorieën en geweldige vragen kon je ieders hersenen horen kraken. De grote snoeppot die te winnen was, zorgde ervoor dat iedereen nog net wat harder zijn best deed.

Toen de Pubquiz klaar was en de winnaar bekend gemaakt was, gingen de discolichten aan en kwam er muziek uit de boxen. De disco was geopend! Ook dit was een groot succes en de Spetter stond vol met dansende mensen. Met Lars en Danut als DJ’s was het een gezellige boel. En voor de mensen die zich afvragen of zij ook volgend jaar welkom zijn: Natuurlijk! Ook dit jaar kon je alle leeftijden in de Spetter tegenkomen. Van onze gezellige jeugd die in de onder 11 zaten. Tot organisatie van 18+.
Het was een groot feest voor iedereen.

Maar helaas, aan al het feest komt een einde. Om 23 uur speelde het laatste nummer, sloten de deuren en ging iedereen richting de tent. Toen kwam er rust over het terrein en konden de eerste mensen gaan slapen. De laatste jongeren hingen nog een beetje rond de WC’s maar ook die gingen op hun eigen tijd richting de tenten.

De volgende ochtend mocht iedereen weer vroeg opstaan om de eerste wedstrijden te spelen. Met een snel ontbijt achter de kiezen hup, het water in. Ook zondag waren de wedstrijden weer enorm spannend. Na een leuke prijsuitreiking waar iedereen die had gewonnen een plons het water in mocht nemen (en hun coach ook mee het water in namen) was het helaas tijd om alles op te ruimen.

Na de laatste wedstrijden waren De Snippen nog niet klaar. Alles moest weer netjes worden opgeruimd. Dus zag je iedereen ook hard aan het werk. Toen ook de laatste teams op de terugweg waren naar huis en het Amstelbad er weer helemaal netjes bij lag, namen we zelf nog even een plons in het zwembad, dat was wel nodig na de hitte van deze dag. Daarna konden De Snippen eindelijk rustig zitten en genieten van een heerlijk koud, welverdiend biertje. En na gezellig kletsen en nabespreken over het weekend werd ook dit jaar weer traditiegetrouw een lekker restaurant uitgezocht om heerlijk bij te gaan eten. En daarmee was helaas dit ontzettend gezellige weekend weer tot een einde gekomen.

Wij willen bij deze nog alle Snippen bedanken voor hun bijdrage en harde werk bij het Snippentoernooi. Alle tafelaars, gastvrouwen/heren, coaches, scheidrechters, organisatoren en andere hulpen. Zonder jullie zou Snippentoernooi niet mogelijk zijn en zeker niet zo gezellig. Wij kijken uit naar volgend jaar en hebben er nu al zin in. We hopen dat iedereen er dan ook weer bij is!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?