De Snippen-Awards: Een Eerbetoon aan Uitblinkers in het Waterpolo Seizoen

Het water kabbelt, de zwemcaps glinsteren en de spanning is te snijden. Het waterpoloseizoen van De Snippen was een achtbaan van emoties, teamwork en pure passie. Nu is het tijd om de helden te eren die boven zichzelf uitstegen. Laten we de schijnwerpers richten op de Snippen-Awards!

1. Topscoorder van het Seizoen

Deze prijs gaat naar de speler die het net het vaakst wist te vinden. De topscoorder is niet alleen een doelpuntenmachine, maar ook een inspiratiebron voor het hele team. Dit seizoen was het Niels Beugelsdijk die de tegenstanders keer op keer verbaasde met zijn scherpe schoten. Met een ongekende precisie en vastberadenheid scoorde hij maar liefst 67 doelpunten. Zijn geheim? Eindeloze training, een vurig hart en een onwrikbaar geloof in zijn kunnen. Hij werd echter op de voet gevolgd door Samuel Borst uit het DG1 team, die maarliefst 46 keer raak schoot! Je bent een legende in de maak!

2. Het Hoogst Geëindigde Team

Het zijn niet alleen individuele prestaties die tellen; het gaat ook om het collectief. En dit seizoen was er één team dat boven zichzelf uitsteeg: De Snippen/De Amstel DG1. Met hun onverzettelijke verdediging, strategische aanvallen en ongekende teamgeest veroverden ze de tweede plaats in de competitie. Ze lieten zien dat waterpolo niet alleen draait om doelpunten, maar ook om samenwerking en doorzettingsvermogen. De rest van de Snippen zijn allemaal tussen plek 5 en 9 geëindigd, een prestatie om trots op te zijn! Volgend seizoen pakken we ze!

3. Het Team met de Minste Tegendoelpunten

Verdedigen is net zo belangrijk als aanvallen. En het team dat dit seizoen uitblonk in de verdediging was De Snippen/De Amstel DG1. Met hun ijzersterke keeper(s), strakke verdedigingslijn en tactische discipline hielden ze hun doel relatief schoon. Slechts 78 tegendoelpunten in het hele seizoen! Ze waren als een ondoordringbare vesting, waar geen enkele aanvaller doorheen kwam. Ons Dames 1 team heeft het ook niet slecht gedaan met slechts 121 tegendoelpunten, dat is iets meer dan de helft van het aantal tegendoelpunten van H1 en H3. H2 heeft het doel weer wat schoner weten te houden met 139 tegendoelpunten.

4. Meeste Doelpunten per Gespeelde Wedstrijd

En dan hebben we nog die ene speler die elke wedstrijd een vuurwerkshow opvoerde: Niels Beugeldijk. Hij scoorde gemiddeld 3,05 doelpunten per wedstrijd. Zijn snelheid, techniek en onvoorspelbaarheid maakten hem een nachtmerrie voor elke verdediger. Eervolle vermeldingen gaan uit naar Samuel Borst die maar liefst

2,56 doelpunten per wedstrijd heeft weten te maken en Elmer Kok, die ondanks een wat lager aantal gespeelde wedstrijden er toch 2,83 in schiet per wedstrijd!

Laten we deze uitblinkers vieren en ons verheugen op het volgende waterpoloseizoen.

Kom jij zwemmen bij De Snippen?